Véget ért az Utazás Kiállítás a budapesti Hungexpo Vásárcsarnokban, ahol Bács-Kiskun megye és Kecskemét 25 település és 6 szervezet példa nélküli összefogásának köszönhetően belföldi díszvendégként mutathatta meg magát a nagyvilágnak. A kiállítás vendégei négy napon keresztül számos érdekes programmal, ital –és ételkülönlegességekkel találkozhattak a megye standján és személyesen győződhettek meg arról, hogy Bács-Kiskun valóban boldoggá tesz.  

-Hirdetés-

Kiskőrös várost a János Vitéz Látogatóközpont csapata képviselte, akik program –és szállásajánlatokkal, látnivalóink és gyógyfürdőnk bemutatásával, rétes-, bor- és pálinkakóstolóval várta az érdeklődőket. Erre az alkalomra elkészült egy új kiadvány is, mely egyéni látogatók, családok, csoportok, kiránduló osztályok részére egy csokorba gyűjtve mutatja be turisztikai attrakcióinkat.

Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere  is beszédet mondott

A kiállítás első napján, a szakmai napon, az  ünnepélyes megnyitó alkalmával  Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a nemzetközi és a hazai vendégeket. Ezen a napon a Hungexpo delegációja is ellátogatott  a standunkra, akik megkóstolták többek között a Szentpéteri  Pincészet Kunsági Olaszrizling válogatását, mely a megye legjobb fehérbora, valamint a  Mátyás Pálinkaház Cserszegi Fűszeres szőlőpálinkáját, mely a megye legjobb pálinkája. Mindemellett a kiskőrösi almalevet és a kiskőrösi házi szaladgálós káposztás rétest is. Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere  is beszédet mondott, melyben kiemelte: hogyha jót akarnak enni, és a jó ételhez igazán jót szeretnének inni, akkor csak Bács-Kiskun megyébe érdemes ellátogatni.

A káposztás, mákos, almás, túrós és meggyes réteseket 20 perc alatt „elkapkodták” az érdeklődők

A Kastély családnak köszönhetően, a pénteki napon a központi kínáló pultnál megkóstolhatták többféle ízben is a kiváló kiskőrösi házi szaladgálós rétest is a kiállítás vendégei. A káposztás, mákos, almás, túrós és meggyes réteseket 20 perc alatt „elkapkodták” az érdeklődők.  Szombaton délelőtt 11 órakor a színpadon Kautzky Armand színművész, Kiskőrös város kulturális nagykövete elsöprő sikerrel szavalta el Petőfi Sándor: Szülőföldemen című versét.  Vasárnap, szintén a központi kínáló pultnál, a kiállítás vendégei mintegy három órán keresztül ízlelhették meg a Mátyás Pálinkaház kiváló pálinkáit. Bőségesen fogyott az irsai olivér, birs, vilmoskörte, cserszegi fűszeres, és szilvapálinkákból is, mindenki legnagyobb megelégedésére. Mindezek mellett a kiállítás teljes időtartama alatt Kiskőrös város standjánál folyamatosan  meg lehetett kóstolni a Szentpéteri Borászat, a Vass Borászat és a Disztl Pince kiváló borait is.

A Mátyás Pálinkaház nagyszerű pálinkáit, valamint a Szentpéteri Borászat, a Vass Borászat és a Disztl Pince kiváló borait is megkóstolhatták az érdeklődők

Az összefogásnak, együttgondolkodásnak, a kitartó, közös csapatmunkának végül meg lett az eredménye, hiszen Bács-Kiskun megye standjainál négy napon keresztül állandó volt az érdeklődés, nemcsak a látogatók, hanem a turisztikai szakma részéről, továbbá bemutatkozási lehetőségeket kaptunk az országos médiumokban is. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Turizmusfejlesztési és Marketing NKft. részéről Kárpáti Rita projektmenedzser irányította, segítette a résztvevő települések és szervezetek munkáját a sikeres megvalósítás érdekében.

Kiskőrös várost a János Vitéz Látogatóközpont csapata és Tóth Anett képviselte

A kiállításra öt tematikus turisztikai kiadvánnyal is készültünk, melyek segítségével mindenki megismerheti a kiállító települések gasztronómiáját, rendezvényeit, látnivalóit, gyógyfürdőit, horgásztavait.   

Tóth Anett, a János Vitéz Látogatóközpont intézményvezetője  

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (53 db kép)
MEGOSZTÁS