Megtartották a ballagási ünnepséget a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban május 4-én délelőtt a gimnázium udvarában.

-Hirdetés-

Az alkalmon jelen volt többek között Dudla Erzsébet, az igazgatótanács elnöke, Font Sándor országgyűlési képviselő és a Déli Evangélikus Egyházkerület felügyelője, Rideg László Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Domonyi László polgármester valamint Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgatónő és Opauszki Gáborné, a szülői munkaközösség elnöke.

A jeles eseményt a himnusz eléneklésével nyitották meg, a gimnázium fúvószenekarának kíséretével. Vezényelte: Gmoser István.

A diákok közül először Szappanos Tamás 11.C osztályos tanuló lépett fel, majd a tizenegyedikes diáktársai nevében Farkas Viktor köszönt el a ballagó társaitól. A 12. évfolyamon képviseletében Mizsei András Ákos búcsúzott “Ha fúj a szél” című szám eléneklésével, Mészáros Dávid gitáros kísérete segítségével. A zászlóátadás előtt Halasi Daniella 12.E osztályos tanuló mondta el búcsúgondolatait.

A zászlót átadta: Tóth Norbert 12.C osztályos tanuló, átvette: Bartha Bendegúz Károly 11.A osztályos tanuló.

Az átadást követően Farkas Sándor iskolalelkész adott útravalót a távozó diákoknak.

Őt követte az iskola igazgatónője, Szentgyörgyiné Szlovák Mária, aki beszédében megemlékezett az elmúlt évek szépségeiről, személyesen szólt minden osztályhoz, majd átadta a legjobb tanulmányi, közösségi és sportteljesítményért járó díjakat azoknak a diákoknak, akik teljesítményükkel megszolgáltak ezért. Emléklapot kaptak azok a nagyszülők, akik anno az iskola falai között végezték tanulmányaikat. Befejezésül a “Kowalsky meg a vega – Mint egy jel” c. számból idézve zárta gondolatait.

A műsor zárásaként Sávics Hilda 11.D osztályos tanuló a Queen együttes Bohemian Rhapsody című dalát énekelte el, majd a fúvószenekar kíséretével elénekelték a szózatot.

O.S.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (95 db kép)
MEGOSZTÁS