Többéves hagyomány a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban, hogy a diákok cserediák kapcsolatok létesítésével új barátságokat kötnek, s ezzel együtt nyelvtudásukat is fejlesztik.

-Hirdetés-

Ez idén sem volt másképp, a tizenegyedikesek még a nyáron fogadtak holland cserediákokat, s természetesen ők sem maradtak ki az utazásból, ezért szeptember 9-én repülőre szálltak Baranyi Lászlóné és Maczelka Mária tanárnők kíséretében, hogy Hollandiába utazzanak.

Állandó jó hangulat és vendégszeretet jellemezte a kirándulást

“Természetesen volt olyan diák, aki először repült életében, de szerencsére ez nem okozott gondot az utazásnál” – meséli Maczelka Mária.
“11 órakor érkeztünk meg Krimpenerwaard középiskolába, ahol a holland diákok hatalmas vendégszeretettel vártak minket, és természetesen nem üres kézzel. Ezek után körbevezettek minket az iskolában, majd a nap hátralevő részében megismerhettük a fogadó családokat, akik szintén nagy szeretettel vártak minket, és mindenben segítettek.”

Biciklitúra

Másnap kipihenten indultak hajóútra Strompolderből Rotterdamba, ahol a híres SKVR-nél részesülhettek portréfotózás workshop-ban. Ebéd után a hollandok bemutatták nekik az ottani hatalmas piacot, amit ott “Market Hall” néven ismernek az emberek. A szerdai napjuk is igen zsúfolt volt, hiszen vonattal utaztak Amszterdamba, ahol múzeumlátogatás után csatornahajóval nézték körbe a gyönyörű várost.

Csütörtökön Hága felé vették az irányt, majd városi kerékpártúrára indultak, hogy megcsodálhassák a kormányfővárost. A program végén strandoltak egy jót holland barátaikkal, és nagyon élvezték a gyönyörű tengerpartot és az utolsó együtt töltött órákat, és Scheveninget is meglátogatták. Pénteken összepakolták csomagjaikat, elbúcsúztak holland barátaiktól, majd a sok szép emlékkel együtt indultak Magyarországra.

Fotók: Maczelka Mária
T.R.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (24 db kép)
MEGOSZTÁS