November 30-án jótékonysági vásár, kulturális, szórakoztató programok várták a város apraját-nagyját a Vécsey kastély parkjában, melynek házigazdája Kovács Lázár sztárséf volt.
Civil szervezetek, vállalkozások, intézmények közösségei vettek részt, szórakoztak a kellemes kora téli időben, délután, este. Kitelepültek a helyi kézművesek termékeikkel, csapatok, közösségek sütöttek főztek. Frissensültek, sütemények, teák, forralt borok várták a jótékony fogyasztókat.
Solton a szőlőtermelésnek, borászatnak, pinceszereknek hagyománya van, így természetes volt, hogy forraltbor-főzőverseny is színesítette a programot.
2019-ben jó borok teremtek, jó borok értek a löszbe vájt pincékben. Jó alapanyagból, hozzáértő kezek főzték az illatos melegítőket. 11 csapat indult a megmérettetésen. A zsűri tagjai okleveles borbírák, bortermelők voltak. Valamennyi minta elismerést érdemelt volna, a különböző ízlésekkel készült italok közül nehéz volt kiválasztani a díjazottakat.
- helyezett a Pille Hungária Kft. csapata,
- helyezett a Solti Legendárium csapata,
- helyezett Solt Város Képviselő-testülete.
A Különdíjat a Református Egyház csapata nyerte.
A rendezvény jó hangulatban este ért véget. Köszönet a résztvevőknek, szervezőknek.
Süteményverseny eredményei
Látvány kategória:
- helyezett: Nyékiné Béres Andre – Croquembouche
- helyezett: Árvai Józsefné – Tejfölös – pudingos szelet
- helyezett: Fábiánné Biri Anita – Narancsos mascarpones torta
Mézes kategória:
- helyezett: Havasi Ferencné – Mézeskalács
- helyezett: Értékes Kitti – Mézes puszedli
- helyezett: Értékes Lili– Mézeskalács
Vendégváró kategória:
- helyezett: Nagyné Szabó Ildikó – Diós-mogyorós ropogós
- helyezett: Balázs Rita – Remanencia almás
- helyezett: Hegedűs Józsefné – Szalonkifli
Krémes kategória:
- helyezett: Fazekas Lászlóné – Cappucciono szelet
- helyezett: Grizákné Gaál Gabriella – Madártej szelet
- helyezett: Horváth Katalin – Mézes zserbó
Takács Béla
Fotógaléria: