Írta: vira

Lakossági tájékoztató a fekvőbeteg-ellátás folyamatos visszaállításáról a Bács-Kiskun Megye Oktatókórházban, Kecskeméten. 

2020. május 25-től, a kecskeméti megyei kórházban a tervezett műtétek, beavatkozások és szinte valamennyi fekvőbeteg-ellátás fokozatosan újraindult. Mindezek természetesen a megfelelő koronavírus elleni készenlét és védekezés mellett, hiszen a járványügyi készültséget továbbra is fenn kell tartani.

-Hirdetés-

Intézményünkben a fekvőbeteg osztályokon a LÁTOGATÁSI TILALOM továbbra is érvényes! Súlyos, életveszélyes állapotú beteget látogatni kizárólag RENDKÍVÜLI LÁTOGATÁSI ENGEDÉLLYEL és csak a hivatalos LÁTOGATÁSI IDŐBEN lehet!

Az épületbe való belépéskor a bejáratoknál továbbra is ELŐSZŰRÉS történik, lázméréssel és kérdőíves dokumentációval, ezért a bejáratoknál várakozásra kell számítani.

Az intézmény területén kizárólag VÉDŐMASZKBAN LEHET TARTÓZKODNI! Kérjük, amennyiben lehetséges, maszkban érkezzen.

A vizsgálatra lehetőség szerint EGYEDÜL ÉRKEZZEN (max. 1 fő kísérő) a váróban pedig a 1,5 méteres távolságot egymás egészségének védelme érdekében kérjük, feltétlenül tartsa be!

A laboratóriumi vizsgálatokra, vérvételre a betegeket 15 percenként tudják beengedni, ezért továbbra is javasoljuk az egyéb, külső vérvételi helyek igénybevételét!

A Rendelőintézetben a vizsgálatokra továbbra is KIZÁRÓLAG TELEFONON ELŐRE EGYEZTETETT IDŐPONTBAN, és amennyiben a szakrendeléshez szükséges, BEUTALÓVAL lehet csak megjelenni!

Betegutakkal kapcsolatos tájékoztatás:

Az előszűrést követően a sürgősségi ellátás – amennyiben koronavírus gyanú merül fel- az erre a célra elkülönített Bőrgondozó Intézetben látják el a betegeket a sürgősségi osztály munkatársai. Itt vizsgálják meg a gyanús traumás sérülteket is.

A koronavírus gyanús gyermekek vizsgálata az A. épület 2. emeletén, a Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályon történik.

A kórházi ellátást igénylő koronavírus teszt pozitív eseteket Kiskunhalasra szállítják.

Azon koronavírus-gyanús esetek ellátása, melyeket a kijelölt, kiskunhalasi kórház nem tud biztosítani, továbbra is intézményünkben történnek

Szűrésekkel kapcsolatos tájékoztatás:

Minden betegfelvételkor, helyben, az elektív (tervezett) műtét vagy beavatkozás napján általános előszűrés történik.

A koronavírus átvitel szempontjából MAGAS KOCKÁZATTAL járó elektív műtétek és beavatkozások elvégzéséhez egy NEGATÍV PCR TESZT szükséges. A vizsgálatra a szakorvos ad beutalót és időpontot. A tesztet a műtét/beavatkozás előtt maximum 4 nappal el kell végezni. A PCR mintavétel helye a Rendelőintézet (6000 Kecskemét, Csabay Géza körút 21.) 1. emeletén erre kialakított rendelő. (PCR teszt: koronavírus kimutatására alkalmas vizsgálat, garat és orr-nyálkahártya mintavétellel) Lehetőség szerint a mintavétel előtt ne egyen-igyon, ne mosson fogat! Kérjük, hogy az erre a célra fenntartott sorban várakozzon!

Területen kívüli beteget, elektív beavatkozásra csak 48 órán belüli negatív PCR eredménnyel fogad intézményünk. Kérjük, ennek birtokában jelentkezzen betegfelvételre.

OSZTÁLYOS AKUT FEKVŐBERTEG FELVÉTEL ELŐTT a betegfelvételkor általános előszűrés, illetve koronavírus GYORSTESZT elvégzése kötelező. A gyorsteszt során vérvétel történik, a mintavétel helye a Rendelőintézet 3. emeletén található vérvételi hely. A vizsgálatra a szakorvos ad beutalót és időpontot. A tesztet a műtét/beavatkozás előtt maximum 4 nappal el kell végezni.

Fekvőbeteg osztályok visszaköltözésével kapcsolatos tájékoztatás:

2020. 05. 25-től a megfelelő zárófertőtlenítést követően, megkezdődött fekvőbeteg osztályaink eredeti helyre történő visszaköltözése.

2020.05.27-től az I. Belgyógyászat -Kardiológiai Osztály az eredeti helyén, az A. épület 1. emeletén található

2020.05.27-től az Invazív Kardiológiai Osztály szintén eredeti helyén, az A. épület 2. emeletén található

2020.05.27-től a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály szintén eredeti helyén található
Újszülött részleg és Rooming in A. épület 1. emelet
Szülőszoba A. épület 3. emelet
Koraszülött részleg A. épület 3. emelet
Nőgyógyászat és szülészeti műtők A. épület 4. emelet
A járványügyi szabályokat betartva ismét engedélyezett az apás szülés, vagyis annak lehetősége, hogy a vajúdó és szülő nő mellett egy nagykorú hozzátartozó jelen lehessen.

2020.05.27-től a Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztály az A. épület 4. emeletén található, az A. épület 2. emeletén, az eredeti helyén a koronavírus gyanús gyermekek ellátása történik

2020.05.28.-tól a szülészet-nőgyógyászati ambulanciák, CTG, terhesgondozás ismét eredeti helyén, az A. épület földszinti ambulanciáján található.

2020.05.28-tól a Neurológiai és Stroke Osztály eredeti helyén, a Hotel épület 9. emeletén található

2020.05.29-től az Arc-állcsont-szájsebészeti és Fül-Orr-Gégészeti Osztály a Hotel épület 9. emeletére költözik!

2020.06.02-től az Ortopédiai Osztály eredeti helyén, a Hotel épület 2. emeletén található

2020.06.02-től a Gyermekambulanciák, Gyermekvérvétel ismételten régi helyükön, az A. épület földszintjén várják a betegeket

2020.06.03-tól a Fül-Orr-Gégészeti Osztály ambulanciája és audiológiai vizsgálat ismét eredeti helyén, az A. épület földszintjén található

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

MEGOSZTÁS