Hosszú idő után újra nyilvános előadást tartottak a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központ színháztermében: a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány által szervezett előadás témája Wass Albert életműve volt.
 
A kulturális rendezvények a koronavírus-járvány miatt hónapok óta országszerte szüneteltek, így az Alapítvány értékközvetítő előadássorozatának is ez volt az újraindítást követő első állomása. Az est előadóját, Rékasi Károlyt számos színdarabból, moziból, sorozatból ismerheti a közönség, önálló irodalmi estje, a Szerelmem, Erdély pedig több mint tíz éve fut nagy sikerrel. Az összeállítás középpontjában a második világháború után imádott Erdélyéből menekülni kényszerülő, életének nagyobbik felét emigrációban élő író lelki és szellemi vívódásai, a megkapaszkodással járó gyötrelmek állnak. A fő gondolati ív a Wass Albert életében jelentős szerepet játszó asszonyokhoz írott levélrészletek montázsából épült fel.
 
 
Az előadás létrejöttét több, a kulturális élet újraindítása iránt elkötelezett vállalkozás és intézmény is támogatta, a szervező Fiatalok a Nemzetért Alapítvány ezért külön is köszöni Domonyi László polgármester, a Petőfi Sándor Művelődési Ház, a Regéczy Optika, az EM-SPED Kft., az Architect Line Studio, Hajnák József, a Thermál Étterem és az Extra Kft. segítségét.
 
Írta és képek: Kovács Márton Áron
 
 

 
 
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS