Tanítói diplomájának 50 éves jubileuma alkalmából Aranyoklevéllel ismerte el Bánáti Istvánné munkásságát a Kiskőrösi EGYMI kollektívája, tanulói és szülői közössége nevében. Mivel a kialakult járványhelyzet miatt, eddig nem kerülhetett sor a nyilvános átadásra, ezért a 2020/2021-es tanévzáró ballagási ünnepségen kapta meg Aranyoklevelét Bánáti Istvánné. 

-Hirdetés-

Az oklevelet Vágó Ferencné, a Kiskőrösi Tankerületi Központ igazgatója adta át részére. 

Schaffer István, Bánáti Istvánné, Vágó Ferencné

Bánáti Istvánné 1962-ben a Szegedi Felsőfokú Tanítóképző Intézetben szerzett tanítói diplomát. Pedagóguspályáját is ugyanebben az évben kezdte Akasztón az Általános Iskolában. 1967-től már a Kiskőrösi Petőfi Sándor Általános Iskolában dolgozott. 1970-ben sikeresen végezte el a Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolát, ahol logopédusi és gyógypedagógiai tanári diplomát szerzett. Ettől az évtől kezdve gyakorolta hivatását a Kiskőrösi EGYMI-ben, ami akkor a Kiskőrösi Kisegítő Iskola nevet viselte.

Saját maga így vall a pedagógus pályán eltöltött időszakáról:

„Elkötelezettségem segítette és gyümölcshozó eredményekhez vezetett a gyermekek, szülők, kollégák szeretete, tisztelete, elismerése, melyet imádkozó szeretettel köszönök, amikor Rájuk gondolok. Ha valami csoda folytán megfiatalodnék, újból ezt a gyönyörű, nehéz, küzdelmekkel teli pedagóguspályát kérném a Mindenhatótól.” 

Elmondása szerint, ha tehetné újból ezt a gyönyörű, nehéz, küzdelmekkel teli pedagóguspályát kérné a Mindenhatótól

2012-ben hivatása elismeréséül a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Aranyoklevelet adományozott tanítói diplomájának 50 éves jubileuma alkalmából. 

2020-ban pedig az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara 50 éves jubileumi diplomát adományozott Ibolya néninek. 

MEGOSZTÁS