A napokban elkészült KRESZ park a helyes közlekedésre nevelést segíti a Batthyány úti tagóvodában. A park kivitelezését az óvoda teljes belső felújítása és az udvar rendbetétele után valósították meg a Kiskőrösi Óvodák, a Kiskőrösi Rendőrkapitánysággal, a Család-és Gyereksegítő Szolgálattal és a Kiskőrösi Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézménnyel együttműködve. 

-Hirdetés-

Az óvoda felújítása után egy pályázati lehetőség indította el a KRESZ park létrehozását, melyet szakmai tartalmi indokokkal alátámasztva Kiskőrös Város Önkormányzata nyújtott be.  

Vlcskóné Csatlós Erzsébet – Kiskőrösi Óvodák vezetője:

– A KRESZ-Ovi pályázat került megvalósításra. A belső udvarrész területe, ami nem volt felújítva, az 240 négyzetméter összesen. A pályázati kiírás 140 négyzetméterről szólt. Úgy gondoltuk, hogy kétféle erőforrásból megvalósítjuk ezt a beruházást, fejlesztést és teljes körűen elkészül a Batthyány óvoda. Tehát a pályázat keresén belül, ami 2 800 000 Ft, 140 négyzetméternyi KRESZ park került kiépítésre, továbbá másik 100 négyzetméter, az pedig a Kiskőrösi Óvodák költségvetéséből lett letérkövezve. Így most már teljesen esztétikus és biztonságos a környezet. 

A kivitelezést a Magesz-Trans Kft. valósította meg, Maglódi Andor szakmai koordinálásával. 

– Kiépítettünk egy KRESZ pályát azért, hogy a gyerekek minél fiatalabb életkorban elsajátítsák ezeket a képességeket, hiszen már több évtizede a Zsebi program is ezt erősíti minden egyes évben – tette hozzá Vlcskóné Csatlós Erzsébet.

Az óvodások már birtokba is vették a két körforgalmas KRESZ parkot, ahol a biztonságos közlekedéssel játékos formában ismerkedhetnek meg. Azonban nem csak a Batthyány Tagóvodában lesz erre lehetőség. Az Erdőtelki óvodában a betonfelület már megvan a KRESZ park kialakításához. Az új Kőrisfa óvodában pedig szeptemberben vehetik birtokba a gyerekek a parkot. 

 

Forrás: Kiskőrös TV 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (23 db kép)
MEGOSZTÁS