Kothencz Judit és férje Németh László nem itthon mondták ki elsőként a boldogító igent. Imádnak utazni, új tájakat, kultúrákat felfedezni. Szerencsésnek mondhatják magukat, mert volt idő, amikor Amerika több pontján is jártak. Florida, Kuba, a Karib-térség mind-mind Judit szíve csücskei, ezért is választották ezt a földrészt esküvőjük helyszínéül. Kubában lett volna eredetileg az esküvő, de a vírushelyzet miatt a Dominikai Köztársaságban lett megtartva, amit egy pillanatig sem bántak meg. Később aztán itthon is megvendégelték a családot, barátokat felelevenítve a dominikai emlékeiket.

(Fotó: Jovanka Ignatova)

Kik vettek részt a szertartáson rajtatok kívül?

-Hirdetés-

Az esküvőn csak mi ketten voltunk, mivel ez egy jelképes menyegző volt a vírushelyzet miatt, így nem volt szükség tanúkra. Ezért kellett itthon hivatalossá tenni a kinti ceremónia papírjait. A szertartáson részt vett még a szertartásvezető, a fotós, a videós és a hegedűs hölgy.

Igazi meghitt, romantikus hangulatú nagybetűs álomesküvő volt mint a filmekben, hiszen fehér ruhában mondtuk ki a boldogító igent a homokos óceánparton.

(Fotó: Jovanka Ignatova)

Ki segített az esküvő előtti készülődésben? Itthon a koszorúslányok feladata, de kint ugye csak ti voltatok.

Az öltözködésben a szertartásvezető segített, mivel számomra nagyon fontos volt, hogy a párom egyáltalán ne lásson meg csak az “oltárnál”. Lackónak teljes meglepetés voltam, nem láthatta se a ruhámat, se a kiegészítőket. Engem is csak a szertartáson pillanthatott meg. A “first look” igazán meghatóra sikeredett, mindenkinek könny szökött a szemébe a boldogságtól. A meseszép hófehér menyasszonyi ruhámat kimondottan erre az alkalomra egy itthoni divattervező hölgy tervezte, melyet csapatával együtt valósították meg. Számomra igazi álomruha lett, mint amilyen az egész kinti esküvőnk is volt. A sminkem és a hajam magam készítettem el. A fejdíszem és a fülbevalóm is a kiskőrösi készítők keze munkáját dicséri. Nem volt egyszerű titokban tartani a dolgokat a vőlegényem előtt, főleg hogy messzire utaztunk és ügyelni kellett minden apró részletre, de a végeredményért megérte.

Kiskőrösi készítők keze munkáját dicséri a menyasszony fejdísze és fülbevalója (Fotó: Jovanka Ignatova)

Miben volt más a dominikai esküvő egy itthoni hagyományos szertartáshoz képest?

Kislány korom óta egy „karibi” esküvőről álmodoztam, sohasem vágytam itthoni lakodalomra és szerencsére férjem sem, így nagy egyetértésben döntöttünk egy óceánparti esküvő mellett. Főleg, hogy anno a leánykérés is egy különleges országban, Egyiptomban történt meg. A dominikai frigyünk egy igazi tündérmesébe illő jelenet volt, amilyenről mindig is ábrándoztam. Egy igazán meghitt, romantikus szertartás, ahol csak mi ketten kéz a kézben egy csodálatos környezetben mondtuk ki a boldogító igent. A fehér homokos, érintetlen part, a kék minden árnyalatában pompázó óceán, a pálmafa erdő és az azon keresztül beszűrődő napfény, a hegedű lágy zenéje… Ezen a helyszínen kimondani a boldogító igent, egy igazi mese, leírhatatlan élmény, semmihez nem fogható és hasonlítható.

(Fotó: Jovanka Ignatova)

Családotok és  barátaitok hogyan fogadták a külföldi esküvő gondolatát?

A családunk teljesen elfogadta a döntésünket és azt, hogy a boldogító igent egy külföldi helyszínen fogjuk, édes kettesben kimondani. Azért teljesen ők sem maradtak ki életünk egyik fő eseményéből, hiszen az itthoni hivatalos esküvőnknek a szűk család is részese lehetett, amint a dominikai fogadalmunkat Kiskőrös Város Polgármesteri Hivatalában megerősítésként újra kimondtuk és két tanú jelenlétében a magyar törvényeknek megfelelően aláírtuk a házasságról szóló okiratot. Majd ezt követően vendégül láttuk őket egy vacsorán, ahol kivetítőn lejátszottuk az óceánparti ceremónia kis videóját és az ott készült fényképeket, így velünk együtt átélhették a nagybetűs álomesküvőnket is. És persze hogy teljes legyen az élmény, az itthoni ünnepélyen a díszítés a trópusi hangulatot tükrözte vissza.

Kiskőrös Város Polgármesteri Hivatalában is megerősítették az esküjüket (Fotó: Kaposi Nóra)

A covid-helyzet mennyire nehezítette meg a külföldi körülményeket?

A vírushelyzet nem könnyítette meg a dolgunkat, ami az utazást illette, mert májusban még szinte napról napra változtak a szabályozások. De teljesen nyugodtak voltunk mindennel kapcsolatban, hiszen egy igazán profi, kimondottan külföldi álomesküvőket szervező utazási irodát választottunk, akikre régóta bízzuk utazásaink leszervezését, így tudtuk, hogy nekik köszönhetően minden a tervek szerint fog alakulni és a legnagyobb rendben lesz. A ceremónia helyszínét, a fotóstól kezdve, a videóson át, a dekorációt, a menyasszonyi csokrot, a hegedűművészt, a tortát, a pezsgőt, a magyar nyelvű szertartásvezetőt és mindent mást az utazási iroda szervezett le, nekünk csak annyi volt a feladatunk, hogy kiválasszuk az elképzeléseinknek megfelelő opciót. A “nagy napunkat” egybekötöttük a nászúttal, így 14 csodálatos napot tölthettünk el a napfényes Karib -szigeten, ahol számtalan szívet melengető élménnyel gazdagodtunk és barátokra is leltünk. Szóval, tényleg egy valóra vált álom volt ez az utazás.

(Fotó: Kaposi Nóra)

Köszönjük a csodás képeket Juditnak!

Sok boldogságot kívánunk!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS