Írta: vira

Bár sokan szkeptikusok, de elvileg jövőre már kapható lesz az üzletekben.

-Hirdetés-

A Slosh Education Institute tudósai  génmódosítási (GM) technológia segítségével egy alkoholos szőlőfajtát fejlesztettek ki. A Grape folyóiratban megjelent tanulmány szerint a gyümölcs csúcsérettségi idején 7-10%-os alkoholtartalommal rendelkezik- írja a foodveb.

Antonio Inebriado, a projekt vezetője elmondta, hogy a szőlő turmixokban, sós ételekben és snackként is fogyasztható. Hozzátette:

A szőlő felhasználhatóságát és sok mást is tesztelnünk kell még.

A génmanipuláció az elmúlt évtizedekben sok területen ellenállásba ütközött, és valószínű, hogy ezesetben is megkérdőjelezik majd, hogy valóban ez-e a technológia leggyümölcsözőbb felhasználása.

Inebriado arra biztatta a szkeptikusokat, hogy próbálják ki a szőlőt, mielőtt elhamarkodott következtetéseket vonnának le.

A szőlő várhatóan 2023-ban kerül kereskedelmi forgalomba.

 

Forrás: https://sokszinuvidek.24.hu/ 
Kiemelt kép: Pixabay.com 

MEGOSZTÁS