Idén második alkalommal hirdette meg lekvárversenyét az Akasztói Fürge Ujjak Kézimunkakör, melyre már a nyár közepén megnyitották a “nevezést”. Szép számmal érkeztek is az ízletesebbnél ízletesebb lekvárok, végül 65 üveg szállt versenybe.
Az eredményhirdetést az Akasztói Kisasszony-napi Búcsú szombatjának délelőttjén tartották a Piripara Alkotóházban.
A mintákat egy négytagú zsűri kóstolta meg, értékelte és pontozta. A zsűri tagjai voltak: Vargáné Topor Erika, Fehér Dominika, Németh László és Németh Csaba.
Az eredményhirdetésen Kisléghy Györgyné Ágnes köszöntötte a megjelenteket. A díjak átadásában Suhajda Antal polgármester úr és Fehér Dominika segédkezett. Az eseményen a Vízkereszt Citerazenekar szolgáltatta a muzsikaszót.
A kézimunkakör tagjai az eredményhirdetést összekötötték az úgynevezett házias ízek kóstolójával is, így aki ott volt szombaton délelőtt a díjátadón, az kóstolhatott a lekvárok mellett: mézet, házi kenyeret, kürtöskalácsot vagy éppen chili paprikából készült termékeket is. De megtisztelte az eseményt jelenlétével a Gourmet & Delicious Manufaktúra is, akik elhozták a nemrégiben nemzetközi díjazásban részesült terméküket is és még sok más különlegességüket.
A lekvárverseny végeredménye
Sárgabaracklekvár:
1. Judák János
2. Németh Lászlóné
3. Turú Anita
Szilvalekvár:
1. Gubán Sándorné
2. Németh Lászlóné
3. Németh Lászlóné
Bogyós gyümölcsből készült lekvár:
1. Teknyős Flóra (szederlekvár)
2. Doróné Turú Evelin (eperlekvár)
3. Horváthné Szőke Csilla (málnalekvár)
Különdíjban részesültek: Csehi Istvánné (füge-őszibarack lekvár), Horváthné Szőke Csilla (őszibaracklekvár), Judák János (meggylekvár), Varga Krisztina (részeges szilva csokoládéval), Németh Antalné (narancslekvár), Takács Ibolya (birsalmasajt), Gordos Izabella (őszibaracklekvár), Cende Mirjana (fügelekvár).
A házias ízek kóstolóján több helyi és vidéki termelő termékeit kóstolhatták meg az eseményen résztvevők:
Lehota Istvánné – házi tészta, paprikafűzér
Németh Csaba – grillázstorta
Németh László – ízletes gyümölcsök
Hubert János – frissen sült házi kenyér
Németh Antal – füstölt áru
Krizsán György – szintén ízletes füstölt áru
Flórián Csaba – több fajta méz
Varga-Farkas Tünde – kürtőskalács
Varga Krisztina – chili paprikából készült termékeivel mutatkozott be
Vargáné Topor Erika – nemzetközi díjazású gourmet termékeit hozta el
Gulyás Antal – finom, nap érlelte szőlő
Kalmár Benedek – dísztökkel és kukoricával gazdagította a kínálatot.
A szervezők köszönik a sok lekvárt és a kiállítóknak a megjelenést.
Fotógaléria: