Tizenegy főzőcsapat vett részt a soltszentimrei II. GasztroUdvar rendezvényen
Az idei évben indult útjára hagyományteremtő célzattal Soltszentimrén a GasztroUdvar elnevezésű program. Az első rendezvény még áprilisban került megrendezésre, mely újabb állomása szeptember 21-én zajlott, sok új elemmel kiegészítve.
-Hirdetés-
A programról az ötletgazda és fő szervező Balog Martin elmondta, hogy folyamatosan bővül a főzőversenyen résztvevők száma és egyre nagyobb a rendezvény. Voltak itt most tányérkészítők, kézműves sajtosok, tanyasi csirkével foglalkozók, mézárus, megjelent alkotásaival Bódi Ferenc festőművész, de volt a gyermekeknek ugrálóvár, valamint lábbal hajtható gokartozási lehetőség is.
Az ételek kóstoltatása során gyűjtést szerveztek a solti Ágica Sérültállat Menedéke Alapítvány részére.
Az eseményen kisorsolták Bódi Ferenc „Csonka torony” elnevezésű alkotását is. Az ebédet a dunavecsei Sarki Csárda séfje a 85 éves Bandi bácsi készítette, aki az ország egyik legidősebb aktív szakácsa és birkapörköltet készített. Az érdeklődők kínai töltött tésztát, felvidéki bryndzát, valamint almás pitét is kóstolhattak. A délután során a színpadon felléptek a soltszentimrei diákok, a Dalos Pacsirták, Hajni énekelt, műsort adtak elő a Bitangolók, majd este Kiss Máté szolgáltatta a zenét és retro disco zárta a programot.
A zúzapörkölt főzőversenyen 11 csapat vett részt, melyen a zsűrit Varga Károly olimpia és világbajnok mesterszakács, Asztalos István az Étrend Egyesület elnöke, valamint Paskó Csaba világbajnoki ezüstérmes mesterszakács alkotta.
A főzőverseny legjobbjai:
1. Fülöpszállási SE – 10 személyes hidegtál a DD RENDEZVÉNY felajánlásával
2. Laci konyhája – 48 Étterem és Bár felajánlásával 20 000 forint értékű utalvány
3. Kőhegyi family – Kis Pipacs kifőzde, 2 személyes sültes tál