Október 1-jén a Kiskőrösi EGYMI falai között különleges élményben lehetett része a diákoknak, tanároknak és vendégeknek egyaránt, hiszen a Zene Világnapja alkalmából rendhagyó énekórával ünnepelték a zene varázsát és a közösség összekötő erejét.

Az ünnepélyes megnyitót Schaffer István főigazgató tartotta, aki szívhez szóló beszédében kiemelte a zene fontosságát az iskolai életben és a közösségépítésben. Az esemény további részében igazán színes és emlékezetes produkciók sorakoztak fel, melyek mindegyike egyedi módon járult hozzá a nap hangulatához.

-Hirdetés-

A Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és a Kiskőrösi EGYMI közös művészeti együttműködésének eredményeképp a Flower Power tánccsoport látványos produkcióval lépett fel, amely nagy sikert aratott a soltvadkerti diákok körében. A viszonzás sem maradt el: a Soltvadkertiek egy kedves videós üzenetben köszöntötték a zene ünnepét.

Az egyik legizgalmasabb pillanatot a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola csengettyű csoportja és ütős tanszaka nyújtotta. Pelsőcziné Barna Mária tanárnő vezetésével egy ritmusokban gazdag, varázslatos előadást mutattak be, amely teljesen lenyűgözte a közönséget.

A nap meghitt hangulatát Mónus Eszter tanárnő közös énekléssel tette még emlékezetesebbé. A résztvevők együtt dalolták el a “Pál, Kata, Péter” című kánont, ami különleges pillanatokat varázsolt a nap fénypontjává. A lelkes zeneiskolás diákok örömmel csatlakoztak a közös énekléshez, amely még szorosabbra fűzte a közösséget.

A nap meglepetése sem maradt el: a pedagógusok különleges produkcióval készültek, amelyhez Szomor Balázs zongorakísérete szolgáltatta az aláfestést. Az előadás mindenkit elvarázsolt, és a hangulatot csak tovább emelte, amikor Kunhegyesi Gábor és fia, Dominik, valamint az iskola diákjaiból alakult kannás együttes lendületes produkciója következett. Kreativitásuk és lelkesedésük valóban magával ragadta a közönséget.

A rendezvényt Molnárné Gép Anikó vezetésével közös örömzenélés zárta, ahol mindenki hangszert ragadhatott és együtt muzsikálhatott, ezzel koronázva meg a napot. Ez a rendhagyó énekóra nemcsak a zene ünnepléséről szólt, hanem arról is, hogyan képes a zene közösséget teremteni, inspirálni, és felejthetetlen élményt nyújtani mindenkinek.

A Zene Világnapján egyértelműen bebizonyosodott: a zene ereje határtalan, és képes egy szívből jövő közösségi élményt nyújtani minden résztvevő számára.

Írta, képek: Kiskőrös EGYMI

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira