2024. szeptember 28-án rendezték meg az első izsáki “Hektár Harcosok Napja” címet viselő traktoros találkozót, a 34. Sárfehér Napok kísérő programjaként.

-Hirdetés-

Sajnos a szombati reggeli napsütést hamar felváltotta a zord időjárás, és az eső nem kedvezett a napközbeni szabadtéri programoknak. A pénteki nyári hangulat után érezhető volt a csalódottság, mivel sokan várták a traktoros eseményt.

A közösen elfogyasztott reggeli után több mint 100 traktor vonult fel a város utcáin, és egy reggeli ébresztővel felrázták az alvó lakosságot.

A különböző típusú traktorok látványos felvonulást tartottak, a régi, retró daraboktól kezdve a mindennapokban használt munkagépeken át egészen a legújabb csúcsmodellekig. A gazdák nemcsak a környékről, hanem távolabbról is szép számban képviseltették magukat.

A rossz idő sajnos a kilátogatóknak itt is keresztbe húzta a számításait, de a traktorosok nem hagyták, hogy az eső elrontsa a hangulatot. Egész nap gyorsasági, ügyességi és erőhúzó kategóriában mérhették össze tudásukat, mint női, illetve férfi kategóriában, ahol a résztvevők lelkesedése az időjárás ellenére is kitartott.

A találkozó célja a gazdák szezonvégi találkozója az elmúlt szezon átértékelése, és természetesen a kikapcsolódás volt.

A rendezvény helyszínét a Kajla Off -Road Tanya biztosította. Külön köszönet illeti Fodor Erika, Balogh Dávid szervezők és Gucsi Tamás gazdaköri elnök munkáját és a lelkes segítőkét, akik kitartottak a zord idő ellenére.

A rendezvény fő támogatója Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Izsáki Gazdakör.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (47 db kép)
MEGOSZTÁS