Október 3-án, a délelőtt folyamán megtartotta 3. Honvédelmi napját a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola a 4. és a 8. évfolyamos tanulók bevonásával. Az előző két honvédelmi napon tanulmányi kiránduláson vehettek részt a 6. és a 8. évfolyamosok Pákozdon a Katonai Emlékparkban, illetve Kecelen a Pintér Művek Haditechnikai Parkban.

Kapcsolódó cikk
Honvédelmi napok a Bem iskolában
Honvédelmi napok a Bem iskolában
A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola 2024 tavaszán pályázatot nyújtott be a Honvédelmi Sportszövetség pályázati felhívására, mely a köznevelési intézmények...

Cél a hazafias nevelés, a hazaszeretet és a hazához való kötődés erősítése, valamint a 8. évfolyamos tanulók esetében a pályaorientáció segítése.

-Hirdetés-

Az intézményben megvalósított témanapot az iskola mazsorett csoportjának katonai indulóra koreografált bemutatója és Litauszki Domonkos 8. osztályos tanuló szavalata nyitotta meg, aki Tamás István: Tiéd ez az ország c. versét szavalta el.

Litauszki Domonkos szavalata nyitotta meg a rendezvényt 
Az iskola mazsorett csoportjának katonai indulóra koreografált bemutatóját is láthatták

A Honvédelmi Sportszövetség által támogatott programokat a sokszínűség jellemezte, amely igénybe vette a tanulók szellemi és fizikai aktivitását is.
A programok között szerepelt akadályverseny, judo bemutató, légpuska lövészet, a tűzoltóság, a rendőrség és a magyar honvédség bemutatkozása, a mentők elsősegélynyújtási bemutatója, valamint Magyarország kvíz és Honvédelmi alapismeretek totó kitöltése.

A Honvédelmi Sportszövetség által támogatott programokat a sokszínűség jellemezte

A nap eredményhirdetéssel és a jutalmak átadásával zárult.

A jutalmakat Lasztovizca László igazgató adta át

A kb. 200 főt megmozgató esemény nagy sikernek örvendett a diákok körében. Köszönjük minden résztvevőnek és támogatónak a programok sikeres megvalósítása érdekében végzett munkáját.

Szöveg, fotók: Kiskőrösi Bem József Általános Iskola 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira