A Vino Gusto Mogyorókrém Kft. több évvel ezelőtt kezdte meg gyártói és kereskedelmi tevékenységét a magyarországi láncok felé mogyorókrém termékeivel, amelyeket Magyarországon, kiskőrösi gyártóüzemében állít elő azóta is, magyar munkaerő alkalmazásával.
Társaságuk az ISO 9001:2008, az International Food Standard (IFS) és a BRC Global Standard követelményeinek megfelelő minőségirányítási, élelmiszerbiztonsági és higiéniai rendszert működtet és fejleszt. Az egyre erősödő kereskedelmi pozíciójuknak köszönhetően több rendkívül tekintélyes cégnél is lehetőségük nyílt termékeik forgalmazására, illetve sajátmárkás (PLB) mogyorókrém gyártására. Kereskedelmük biztos pillére a több éve meglévő magyarországi és külföldi gyártói oldal. Vevőik igényeinek kielégítése, és a piaci követelményeknek való megfelelés arra ösztönzi társaságukat, hogy a mogyorókrém gyártás területén folyamatosan fejlesszék termékeik minőségét. Céljuk a fogyasztók egészségének, érdekeinek és kívánságainak maximális szem előtt tartása és tisztelete.
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretei között kiírt „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” (GINOP Plusz-1.2.3-21) című konstrukcióból nyújtott támogatásból megvalósuló GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-03207 azonosító számú „A Vino Gusto Mogyorókrém Kft. kiskőrösi telephelyének komplex fejlesztése” című projekt sajtónyilvános eseményén október 7-én, hétfőn délelőtt mutatták be a megvalósult projektet.
„Nagy örömmel állok itt Önök előtt, hogy egy fontos mérföldkövet osszak meg vállalatunk életéből. Örömmel jelenthetem be, hogy cégünk sikeresen elnyerte a GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-03207 pályázatot, amely nagy mértékben hozzájárult vállalatunk fejlesztéséhez, és működésünk hatékonyságának növeléséhez” – tájékoztatott Lehoczki Norberta, aki Szemere Pétert, a Vino Gusto Mogyorókrém Kft. ügyvezetőjét, tulajdonosát képviselte.
Kiemelte, hogy a pályázat segítségével három jelentős fejlesztést tudtak megvalósítani:
- Modernizálták termékeik csomagolásának technológiáját, hogy megfeleljenek a legújabb piaci és fenntarthatósági elvárásoknak. Ez nemcsak esztétikai és minőségi előnyökkel járt, hanem hatékonyabb logisztikai megoldásokat is eredményezett, így az új technológiának köszönhetően a jelenlegi mennyiség háromszorosát lesznek képesek előállítani az új gépsorral.
- A fenntarthatóság iránti elköteleződésük jegyében a megújuló energiaforrások felé fordultak. Napelemek telepítésével jelentősen csökkentették energiafelhasználásuk költségeit, és egy zöldebb, környezettudatosabb működés felé tettek fontos lépést.
- Az új targoncákkal hatékonyabbá vált a késztermékek mozgatása, amivel nemcsak munkafolyamataikat gyorsították fel, hanem a munkatársaik biztonságát és kényelmét is növelték.
Ezek a fejlesztések mind azt szolgálják, hogy hosszú távon versenyképesek maradjanak a piacon, egy fenntarthatóbb, modern és innovatív vállalkozást építhessenek.
Fotógaléria: