A BÁCS PSZ Kiskőrösi Tagintézménye elkötelezett az állatvédelem mellett, így második alkalommal csatlakoztunk az országosan meghirdetett Állatvédelmi témahéthez (2024. szeptember 30-október 13.). Örömmel tapasztaltuk, hogy Kiskőrösön egyre több intézmény tette ugyanezt, s csatlakozott az adománygyűjtéshez, a titkos projektekhez.

-Hirdetés-

Intézményünk széleskörű ellátotti bázisa egyszerre nem mozgósítható, ezért munkacsoportjaink saját profiljuknak megfelelően alakították ezt a két hetet: Dr. Koska Hedvig Dóra, a témahét szakmai vezetője kihangsúlyozta: „az Állatvédelmi Témahét az élményekről szólna, nem a kötelezettségről”. Intézményünk dolgozói számára kiállításra kerültek az oklevelek Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos úr és Titkársága hálája bizonyítékaként.

Pszichológus munkacsoportunk idén is megszervezte az adománygyűjtést ellátotti körükben (országos célkitűzés: legalább 10 ezer kilogramm táp összegyűjtése egy hónap alatt), s a témahét zárásaként látogatást szerveztek Gubik Ibolya által vezetett Őszpofik Állatmenedék Alapítványnál. Az alapítvány gondozottjai különlegesek, nem hagyományos menhelyről van szó, hiszen idős, beteg, fogyatékkal élő kutyák befogadását vállalja, ezért különösen hálásak vagyunk, hogy ebben az évben kiemelt szerephez jutott Kiskőrösön, bízva abban, hogy a figyelem és segítési kedv nem lappad a témahét zárultával. Intézményünkben az alapítvány kihelyezett adománygyűjtő dobozába nyitvatartási időben hozzájárulhatnak az állatok ellátásának segítéséhez. Szolgáltatásaink ingyenesek, ugyanakkor adományaikat egész évben fogadjuk, továbbítjuk.

Az állatvédelmi témahét szervezői kiemelik, hogy az intézményekbe kizárólag arra kiképzett, terápiás ellátásba bevont állatok vihetők. Kiemelt téma volt az állatvédelem: a felelős állattartás, az állatkínzás, az állatok (a legkisebbtől a legnagyobbig) társként kezelése (nem játékszer), akiknek szükségleteit figyelembe kell venni. TeSétáltasd! akcióra a járási szakértői bizottság levelező tudáspróbája hívja fel a figyelmet: 2024/25 tanév első feladatsora az állatvédelemmel foglalkozik.

Korai fejlesztésben dolgozó munkatársaink állatos dalokkal, mondókákkal, versekkel fogadták a 3 év alatti gyermekeket. A foglalkozások az állatok köré épültek, melynek bizonyítékai (melyek nem kerültek haza) a folyosót díszítik, s egy madáretető is kihelyezésre került a team jóvoltából.

Logopédusaink a járás óvodáiban Pásztohy Panka: “Mentsük meg a kiskutyám” történetét dolgozták fel saját, logopédiai meghatározottságú feladatlapot készítve hozzá, kiterjesztve az állatvédelmi hetet az egész járásra.

Figyeljünk egymásra a hét minden napján! A környezetünk mi vagyunk, vigyázzunk rá!

A programokról további információt a Bács-Kiskun Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kiskőrösi Tagintézménye Facebook oldalon találnak. 

Fotók és szöveg: Bács-Kiskun Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kiskőrösi Tagintézménye, Majoros Alíz Edit

 

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira