A Kiskőrösi Bem József Általános Iskolába látogatott el október 15-én a Fradi Suli Program a gyermekek nagy örömére. Az intézmény tornacsarnokában hatalmas hangzavarban várták a diákok a „Hajrá Fradi!” rigmust skandálva a program vezetőjét Németh Kornélt, a két ferencvárosi élsportolót Szemes Gergő EB ezüstérmes kardvívót, aki kunszentmiklósi származású, és Tóth Alex labdarúgót, aki Ferencváros első csapatának kerettagja és már több alkalommal is pályára lépett a legjobbak között, pedig mindössze csak 18 éves.

-Hirdetés-

A program egy Ferencvárost bemutató rövid filmmel kezdődött, majd az abban elhangzottakból tett fel kérdéseket Németh Kornél és a helyesen válaszoló diákok Fradi relikviákat kaptak. Ezt követően interaktívvá vált az esemény, a jelenlévő élsportolók beszéltek magukról és a gyermekek is kérdéseket tehettek fel neki, majd dedikálással zárult a program. Óriási üdvrivalgás fogadta azt, amikor Németh Kornél bejelentette, hogy minden diáknak és kisérőknek hozott jegyet a Ferencváros az egyik hazai mérkőzésére.

Balról: Szemes Gergő, Tóth Alex, Németh Kornél

Az eseményről Tóth Laura Tünde szervező elmondta, hogy ez a program szervesen csatlakozik az intézményben folyó léleksimogató boldogság óráikhoz. Felvette a kapcsolatot a program vezetőjével Németh Kornéllal és úgy gondolták, hogy a 2015-ben indított Fradi Suli Program céljai jól illeszkednek az oktatás mindennapjaihoz. A klub népszerűsítésén túl olyan, a Ferencvárosi Torna Clubban fontos alapértékeket hangsúlyoztak és adtak át sportolóik a diákoknak, mint a tanulás fontossága, vagy a Fair Play szelleme. A programot egy éves szervezőmunka előzte meg, a gyermekek nagyon várták és a pedagógusok is sokat segítettek mindenben. Hatalmas örömként jellemezte, hogy a program végén bejelentette Németh Kornél azt a meghívást, miszerint a Bem iskola minden diákját várják majd a Ferencváros egyik hazai bajnoki mérkőzését a Groupama Arénában. Meg kell említeni, hogy az iskolai SZMK vezetője, Lengyel Tibor szervezőmunkájának köszönhetően az eseményen a pedagógusok és diákok fehér egyenpólóban voltak, rajta zöld felirattal, amin ez állt: „Bem-Fradi, Kiskőrös, 2024. 10. 15.”

A Fradi Suli Programról Németh Kornél elmondta, hogy a klub nem titkolt szándéka az volt ezzel, hogy a szurkolói bázis utánpótlását tudják biztosítani és egyre szélesebb körben legyen ismert, valamint népszerű a Ferencváros. Ennek a küldetése a Ferencváros dicső múltjának és jelenének bemutatása, megismertetése a fiatalabb generáció számára, figyelemfelkeltő akciókkal és szórakoztató, interaktív játékokkal. A program egyik legfontosabb célja, hogy olyan sztárok hívják fel a gyerekek figyelmét a tanulás és a sportolás fontosságára, akik elért eredményeik és emberi kvalitásaik okán hitelesek és mérvadóak. Náluk hitelesebben senki nem tudná a gyerekek felé közvetíteni, hogy nem elég jó sportolónak lenni, a tanulás sem elhanyagolható, mert a sportban bármi megtörténhet ezért jó, ha van egy szakmája az embernek, amire bármikor tud támaszkodni. A Ferencvárosi Torna Clubot egy nagy családnak nevezte, ahol a sportolók egymást ösztönözve és buzdítva vesznek részt minden, a klubbot érintő eseményen. Örömét és elismerését fejezte, ki a kiskőrösi fogadtatással kapcsolatban és remélte, hogy a kampányunkkal sikerült a gyereknek pozitív élményeket szerezniük.

A Program szakmai együttműködő partnere a Magyar Diáksport Szövetség.
A Fradi Suli Programra történő jelentkezés a fradisuliprogram@fradi.hu címen lehetséges.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (104 db kép)
MEGOSZTÁS