Októberben egy különleges kampányban vett részt a Bem József Állatbarát Általános Iskola.

-Hirdetés-

A Gondos Gazdi Program keretében az iskolában már nem csak Állatok Világnapja és Világhete van, hanem az egész tanév részben az állatok köré épül, havonta más állat tematikájával foglalkozva. A tavalyi évben adományt gyűjtöttünk helyi menhelyek számára, idén viszont kilométereket gyűjtöttünk a diákok segítségével a#TeSétáltasd kezdeményezés keretén belül. Csatlakoztunk az országos akcióhoz, melynek célja az volt, hogy egy hónap alatt 20 000, kutyával sétált kilométert gyűjtsenek össze országosan. Iskolánk végül összesen 8 km-rel járult hozzá az országos kampányhoz.

Köszönjük a szülőknek, a gyerekeknek, és osztályfőnökeiknek hogy csatlakoztak a programhoz ( Szigetiné Szabó Ilona “Iskolánk állatbarát nagykövete”, Sinkovicz Erzsébet 1.C , Kecskés Lilla 1.B, Lugosiné Szlovák Petra 2.c, Kutyifa Anikó 7.c, Lajkóné Török Szilvia 2.a ). Külön köszönet Boginak, aki boldogan vett részt a kicsikkel az iskola körüli sétákon. Mindenkinek jólesett a mozgás és a friss levegő két tanóra közt, melynek során olyan kérdésekre kaptunk választ mint: “?iért jobb a hámmal sétáltatni mint a nyakörvvel?, Miért szagol a kutyus?, Miért vesszük fel a kutya kakit?, Hogyan tartsam a pórázt?”  

Sétáltunk egy mesetúra keretein belül, ahol mozgásos feladatok, ismeretterjesztő villámkérdések és egy kis játékos matek is jelen volt. 

Sokat tanultunk a sünökről(keleti sün, törpe sün) az életmódjukról, mi szükséges nekik, mit szeretnek. Októberünk tematikája rájuk épült. A tanultakat villámkérdések formájában átbeszéltük. 

Novemberben újabb tematika és újabb érdekes meglepetés előadó vendég érkezik iskolánkba ismeretterjesztő tudással gazdagítva a Gondos Gazdikat. 

Szöveg és fényképek: Tóth Laura Tünde

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira