A Soltvadkerti TE-BS Plastic felnőtt női kézilabda csapata a Bács-Kiskun és Tolna Vármegyei I. osztályú bajnokság keleti csoportjában szerepel. Mivel mindkét megyében kevés csapat lett volna egy I. osztályú bajnokság megszervezéséhez, így összevonták a küzdelemsorozatokat.

A soltvadkerti lányok a 6 csapatot felvonultató bajnokságban olyan gárdák ellen küzdenek, mint a Kiskunmajsai KC, Kiskunhalasi UKSC, lajosmizsei MIZSE KC, TRD Solt és a Bácsbokodi KSE.

-Hirdetés-

A soltvadkerti együttes október 26-án hazai környezetben lépett pályára, amikor a bajnokság 4. fordulójában 20-18 (9-10) arányú vereséget szenvedtek a TRD Solt gárdájától: dr. Dúl – Drenkovics 1, Schiszler 1, Zsubori 2, Lőrincz 2, Herczeg 2, Gaál-Tasnádi 1. Csere: Frittmann, Markó, Korsós 2, Lenthár-Kugler, Bleszák, Palaics 3, Opauszki-Petrezselyem 1, Rózsa 1, Szentpéteri, Nagy N. 2.

A találkozó elején felváltva estek a gólok, majd 4-2-re húztak el a hazaiak. Ezt követően a soltvadkerti lányok nagyon sokat hibáztak védekezésben és támadásban egyaránt, ami után a 22. percben 4-10 volt az állás. A hosszú hazai gólcsend és a 0-8-as időszak után a 23. percben szerezték meg a soltvadkertiek az ötödik góljukat. A hazai időkérést követően sikerült rendezni a védekezését a soltvadkertieknek és támadásban is pontosabbak voltak, így a szünetig nagy bravúrt végrehajtva 9-10-re feljöttek.

A második félidő elején jó játékkal sikerült megfordítani az eredményt a hazai lányoknak (13-12), amit követően volt egy néhány perces gólcsend 13-13-as állás után, melyből a soltiak jöttek ki jobban és háromgólos előnyre tettek szert a végjátékig (15-18). Az utolsó percekben még lett volna lehetőség egy bravúros pontszerzésre, de 17-18-at követően egy eladott labdából találtak a hálóba a soltiak és a hátralévő 1 percben egy gólváltást követően alakult ki a 18-20-as végeredmény. A soltvadkerti lányok közel álltak a pontszerzéshez, de a védekezésben és a támadásban elkövetett sok hiba megbosszulta magát.

Opauszki Péter – Soltvadkerti TE-BS Plastic edzője:

-Az új szezonra több új játékos érkezett a csapatunkhoz, akikkel szerintem erősödtünk, de még össze kell szokniuk egymással a lányoknak. A felkészülési időszakban heti 3-4 edzésünk volt, most pedig már két gyakorlással készülünk a mérkőzésekre, melyeken nagyon szorgalmasan dolgoznak a lányok és létszámban is jó a részvétel. Az új bajnokságban még nem nagyon ismerjük az ellenfeleket, melyben az a célunk, hogy a felsőházi rájátszásban szerepelhessünk majd. Felhívtam a lányok figyelmét arra a mai mérkőzésen is, hogy végig koncentráltan kézilabdázzunk, de sajnos most is voltak kihagyásaink, ami miatt az ellenfelünk már az első félidőben 6 góllal vezetett. Amikor a lányok a megbeszéltek szerint betartották a taktikai utasításokat, akkor fel tudtunk zárkózni, nyílttá tettük a mérkőzést, ami mutatja, hogy van tartásunk. Meg kell tanulnunk nyerni, kell az önbizalom az eredményes játékhoz. Dolgozunk tovább, látni a fejlődést a csapaton, de kell még egy nagyon pici dolog ahhoz, hogy átlendüljünk a holtponton és a döntő pillanatokban mi kerüljünk ki győztesen.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (39 db kép)
MEGOSZTÁS