A Vadkerti-tó partján 14 csapat főzte a vad- és halételeket augusztus 20-án
A Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület és a Soltvadkerti Önkormányzat közös szervezésében augusztus 20-án a Vadkerti-tónál „Vadat, halat, s mi jó falat” címmel elnevezett programra várták az érdeklődőket. A strand területén 14 csapat főzött vadhúsból és halból különféle ételeket, amelyeket az érdeklődők meg is kóstolhattak.
Az eseményről a Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület elnöke Borsos József elmondta, hogy hónapokkal ezelőtt született meg az ötlet, hogy augusztus 20-ra egy olyan programot kellene életre hívni, amely a Vadkerti-tónál különféle vadhúsból és halból készült ételek fesztivál szerű rendezvénye lenne.
Borsos József (a képen középen szemüvegben)
Az egyesület összefogott az önkormányzattal és komoly előkészítő munka, valamint az eseményen résztvevő csapatok áldozatos munkájának köszönhetően sikerült megrendezni a programot.
A szervezőmunkálatokban nagy szerepet vállalt a horgászegyesület, az önkormányzat pedig biztosította a sátrakat, a padokat és az egyéb technikai elemeket, ami szükséges volt a program megtartásához, míg a Noémi légvár ingyen biztosította a légvárat a rendezvény ideje alatt.
Az Odapörköltünk csapata
A város vezetői közül Temerini Ferenc polgármester kiemelte, hogy a továbbiakban is szeretnék, ha a Vadkerti-tó a nyugodt pihenéshez biztosítana helyszínt a családosoknak és minden idelátogatónak. Ehhez az elképzeléshez jól igazodott a mostani program, ami az idelátogatóknak gasztronómiai lehetőségeket biztosított, a jó hangulathoz a zenét pedig DJ Major Peti, valamint Dörmő Anita és Markó János „Nani” szolgáltatta. Színesítette a programot a kiskőrösi mazsorett lányok fellépése is Gmoser György vezetésével.
Sokan tekintették meg a kiskőrösi mazsorett lányok műsorát
Az alpolgármester Kárász András elmondta, hogy egy Baon.hu szavazáson a Vadkerti-tó bizonyult Bács-Kiskun Vármegye legjobb strandjának, valamint a vízminták alapján is kiváló minősítést kapott az idei évben. Megemlítette, hogy a kevés csapadék miatt az önkormányzat által üzemeltetett fúrott kútból folyamatosan próbálják pótolni a tó vizét, ami a vízszint emelkedéshez nem elegendő, de ezzel csökkenteni tudják a párolgási veszteséget.
Anita és Nani
A nap végén a program részeként tűzijáték volt, amely nem mindennapi módon egy erre az alkalomra a Vadkerti-tó vizén felállított úszó stégről szolgáltatott nagy látványosságot.
Vida Gábor
A tűzijátékot levezető Vida Gábor elmondta, hogy a vízről induló fénycsodák, látványos effektek a tó vizén tükröződtek vissza és nem mindennapi elemként víz alatti tűzijátékot is láthattak a jelenlévők. A víz alatti tűzijátékról megemlítette, hogy az egy igen látványos elem, mely a tó élővilágát nem veszélyeztette és arra semmilyen kihatással nem volt.
Látványos eleme volt a programnak az esti tűzijáték
A nap során a főzőcsapatok vezetőinek egy emlékérem átadásával köszönte meg a munkáját Font Sándor országgyűlési képviselő:
Penc Lajos – ponty halászlé
Péntek András – vadkerti pontyhalászlé
Füleki Csaba – sülthal és füstölt törpeharcsa
Martin László – pontyhalászlé
Horváth Ádám – pontyhalászlé
Turancsik Patrik – pontyhalászlé, harcsa
Szabó András – filézett pontyhalászlé
Borsos Józsefné – sült ponty farok
Frits Zoltán – kelt kalács
Cs. Tóth József – sülthal, halászlé
Odapörköltünk – vadhúsos csevapcsicsa
Kossuth Vadásztársaság – vaddisznópörkölt
Pirtói Patkó-tó Vadásztársaság – halászlé, vaddisznópörkölt
Vida Imre – vadhúsos gulyásleves.