A legnagyobb magyar születésére emlékezünk

Szeptember 21.-én emlékezünk meg országszerte Gróf Széchenyi István születésének 225. évfordulójára.
Az egyik legkiemelkedőbb magyar személyiség emléke alkalmából tartott Szeptember 19.-én délután egy megemlékezést a Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény.

-Hirdetés-

Az esemény kis csúszással indult, mert Széchenyi Tímea a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumának elnöke nem tudott megjelenni az eseményen.
A megemlékezésen Szászi András a Közúti Szakgyűjtemény vezetője köszöntötte a vendégeket, aztán Kiskőrös Város polgármestere Domonyi László mondott köszöntőt ez alkalomból. Köszöntőjében megköszönte a Szakgyűjtemény munkatársainak, hogy foglalkoznak Széchenyi István emlékével.
Később Suhajda Jánosné a kiskőrösi Petőfi Sándor Gimnázium és Szakközépiskola egykori történelem tanára méltatta Széchenyi munkásságát. Kiemelte, hogy milyen fontos még a mai világban is Széchenyi István öröksége.

Suhajda Jánosné beszéde után a Széchenyi Istvánt ábrázoló mellszoborhoz lerakták a megemlékezők a koszorúkat tisztelgésként.

A beszédek és a koszorúzás után után egy 15 perces szünet következett. A jelenlévők addig megnézhették a július óta kiállított, középiskolások által Széchenyiről készült tablókat.

Majd a Kiss Stúdió színház felvételét vetítették le Széchenyi Istvánról fennmaradt dokumentumok alapján.

Fotók: Frei Ferenc

MEGOSZTÁS