2018. január 26-án, pénteken 18:30-kor, és január 27-én, szombaton délelőtt 10:30 órai kezdettel került megrendezésre a SZÓLAM AMI és a Hétszínvirág Alapítvány kiskőrösi néptánc tagozatának félévi bemutatója a Kiskőrösi Művelődési Házban. A színpadon az egészen kicsiktől kezdve az ifjúsági korosztályig 4 korcsoportban léptek fel Horváth Katalin és Kaponya László növendékei.

-Hirdetés-

A legkisebbek, a „Töpörtyűk” voltak, a többnyire 5-8 éves óvodás és kisiskolás gyerekek, akik a művészeti iskola előképző 1. és 2. osztályos tanulói, pár 3-4 éves aprósággal kiegészülve. Ők léptek színpadra a nyitótánc után először az „Így kell járni…” –Felvidéki gyermekdalokból összeállított műsorukkal.

Utánuk a „Csicsergők” következtek, melynek csoportját már idősebb, 13-18 éves javarészt középiskolás diákok alkotják. A csoport színvonalát mi sem mutatja jobban, minthogy 2018.  április elején Prágába utaznak a Nemzetközi Ifjúsági Néptánc Fesztiválra.

A két csoport bemutatkozása után a vonószenekar adta elő számukat. A zenekar tagjai: Mészáros Vince (brácsa), Fazekas Bálint (nagybőgő) és Pogrányi Miklós (hegedű) voltak.

Ezután a „Tökmagok” csoportja következett. Ők már többségben 4 éve ismerkednek a magyar néptánc alapjaival, ezt követően a „Kis-Csicsergők” csoportja állt színpadra, melynek tagjai 10-13 év körüli növendékek.

Zárásként ismét a „Csicsergők” leánykara lépett fel székelyföldi népdalokat énekelve, majd a legények is csatlakoztak hozzájuk, egy páros forgatós tánccal, lenyűgözve ezzel a nézőközönséget.

A pénteki előadáson vendégként a Szivárvány Néptáncegyüttes is fellépett.

Sz.Á.

MEGOSZTÁS