2018. január 7-én szerdán délután Hegyi Kitti és Bencze Erika Herbalife független tanácsadók, életmódvezetők tartottak előadást Kiskőrösön a Fritti Sportban. Az interaktív előadás során olyan kérdésekre kaphattunk választ, hogy hogyan szabadulhatunk meg a felesleges kilóktól jojó efektus nélkül, hogyan legyünk fittebbek és izmosabbak, egyáltalán hogyan is kezdjünk hozzá az életmódváltáshoz.

-Hirdetés-

Ahogy távolodik az év eleje, általában úgy hagy alább az újévi fogadalmakhoz kötődő lelkesedésünk és motivációnk. Mi ennek az oka, és hogyan tudjuk kitartásunkat erősíteni?

Kis lépésekkel a célig
A leggyakoribb oka annak, hogy fogadalmainkat hamar elengedjük, az az, hogy túl nagy célokban gondolkodunk. Ehelyett haladjunk inkább kis lépésekben, így a megvalósítás is sok apró sikerélményhez kötődik majd. Ha például, fogyni szeretnénk, akkor ne azt tűzzük ki célul, hogy 10 kilót leadunk idén, hanem azt, hogy este 6 után nem eszünk édességet, és hetente rendszeresen sportolnunk.

A kulcs a kitartás
Az életmódváltás szó már önmagában is jelzi, hogy ez nem egy fogyókúra hanem egy tudatos, lassú folyamat az egészség felé, amely megköveteli bizonyos szokásaink átalakítását. Végül az egyik legfontosabb dolog: ne adjuk fel egy botlás után! Ahhoz, hogy elhatározásunk a mindennapi életünk részévé, vagyis szokássá váljon, időre van szükség. Ne sürgessük magunkat, és az első apró kudarc után ne dobjuk be a törölközőt, inkább szükség esetén tervezzünk újra.Alapvetően elmondható, hogy minden változás, legyen akár életmódbeli vagy élethelyzetben jelentkező változás, alkalmazkodó készséget, kitartást, cél iránti elhivatottságot igényel. Elkezdeni talán a legnehezebb, de a lényeg az, hogy mindig a célra fókuszáljunk. A szakemberek egyetértenek abban, hogy sokat segíthet nekünk az életmódváltásban egy olyan csoport, akik ugyanabban az élethelyzetben vannak és maguk is változáson mennek keresztül, akárcsak mi. Többek között ezzel a céllal indult el a mai nappal egy 6 hetes fogyókúra verseny a Fritti Sportban, melynek fődíja egy Wellness hétvége. Bővebb információkért kövessétek a Fritti Sport facebook oldalát

A Fritti Sport Kiskőrös központjában, igényes, kulturált környezetben csoportos, -egyéni órákkal, gyógyászati és egyéb alakformáló kezelésekkel, wellness részleggel várja az egészségtudatos és fitness rajongókat, fogyni, izmosodni vágyókat és mindazokat, akik törődnek egészségük megőrzésével, testük karbantartásával. A szolgáltatások körét úgy alakították ki, hogy mindenki megtalálhassa a számára, céljai eléréséhez legideálisabb mozgásformát, kezelést. Ha szeretnéd kipróbálni a WALKenergie-t, Pilates-t, Jumping-ot, TRX-et vagy esetleg az LPG zsírbontó kezelést, megismernéd az FDM esetleg Dorn–terápiás eljárásokat, akkor a Fritti Sportban a helyed.

Kutyifa Ilona 

MEGOSZTÁS