A Kiskőrösi KEVI Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskolában a felső tagozatos tanulók farsangi bálját február 9-én tartották. Az esemény most is az „álarcról” szólt, hiszen ilyenkor mindenki egy kicsit elbújik a jelmeze mögé.

-Hirdetés-

A programról az est koordinátora Patka Edit pedagógus elmondta, hogy idén a farsang az 1970-es évek jegyében telt el. A gyermekek úgy döntöttek, hogy legyen most retro hangulat és a régmúlt időket felidéző öltözékekben jelentek meg. Plakátot készítettek az akkor divatról, autókról. A belépéskor mindenkinek világító karkötőt adtak.

A csoportos beöltözések a 70-es évek korszaknak megfelelően történtek. Az 5. C osztályosok többek között elkészítették az első számítógépet kartondobozból, Pásztor Gyula osztályfőnök diákjai pedig nagy sikert arattak a „Hattyúk tava” című darab előadásával.

A program során a szülők bevonásával üzemelt a büfé, a gyermekek pedig vattacukrot készítettek. Az 5. osztályosok biztosították a büfét és készítették el a díszítést, a 6. osztályosok pedig a tomboláknál segédkeztek sokat. A nagyszerű hangulatú diszkóhoz a zenét az iskola volt diákja, Szabó Dávid szolgáltatta.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS