Kiskőrösön február 12-17 között rendezték meg az egészséghetet a Petőfi Sándor Művelődési Központban. Az elmúlt héten lehetőség nyílt többfajta mozgásforma megismerésére, melynek egyike Komlósiné Kati által vezetett Meridián torna. Kati már négy éve vezeti a klubot, melynek létszáma átlagosan 25 fő, de ez létszám gyakran változik, mivel könnyedén megtanulható mozgássorokból áll, így aki már megtanulta, otthon is végezheti. Katit kérdeztük a torna lényegéről, hatásairól.:

-Hirdetés-

„Kiskőrösön négy éve működik meridián torna klub, melynek 2018. februárjától a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központ ad helyet. Ez egy kb. 15 perces kínai gyógytorna, egyszerűen megtanulható mozgássor, segítségével harmonizálhatjuk az energetikai rendszerünket, feloldhatjuk az energetikai blokkokat, így segítve testünk öngyógyító folyamatait.

A kínai orvoslás szerint az ember energetikai rendszerében a meridiánok (energiacsatornák) központi szerepet töltenek be. A meridiánok közvetítenek minden energiát. Ha ennek az energiának a keringése harmonikus, akkor a betegségek nehezebben támadják meg a szervezetet. A 3-1-2 meridián gyakorlat egy aktív, természetes gyógymód. Azért aktív, mert saját magunk teszünk az egészségünkért. Rendszeres gyakorlásával elkezdünk felelősséget érezni saját egészségünk iránt, tehát, aki beteg, azért csinálja, hogy meggyógyuljon, aki egészséges, azért, hogy ne is betegedjen meg.

Nem kell hozzá felszerelés vagy  nagyobb hely, hiszen állva lehet végezni viszonylag kis helyen.”

Sz.Á.

MEGOSZTÁS