Ötödik alkalommal szervezik meg Kiskőrösön a térség legnagyobb kulturális fesztiválját, amely a tavalyihoz képest még több rendezvényelemmel várja a közönséget.

-Hirdetés-

Az előző évhez hasonlóan ismét színvonalas szabadtéri színházi előadások zárják az egyes napokat. Május 5-én (szombat) a Mágnás Miska című operett kerül bemutatásra a Petőfi téren összeállított hatalmas szabadtéri színpadon,  vasárnap pedig A falu rossza című zenés vígjátékot tekinthetik meg, amely Mikó István rendezésében és közreműködésében lesz látható. A veszprémi Pannon Várszínház, valamint a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház társulata által bemutatásra kerülő előadásokra már megkezdődött a jegyelővétel.

Jegyvásárlás egyelőre az alábbi helyeken: https://www.facebook.com/events/239085469991556/

Újdonságként a fesztivál programjai között szerepel egy közönségtalálkozó is a KINCSEM című nagysikerű magyar történelmi film készítőivel. A találkozóra vendégünk lesz Herendi Gábor rendező, valamint Hegedűs Bálint forgatókönyvíró, akikkel a mai magyar filmek helyzetéről és lehetséges jövőjéről hallgathatnak meg beszélgetést a Művelődési Központ színháztermében. A közönségtalálkozót követően a résztvevők megtekinthetik magát a filmet is. Erre a programelemre szintén megkezdődött a jegyelővétel.

Szintén újdonság lesz az első Bács-Kiskun Megyei Bábszínház Fesztivál megrendezése a fesztivál programelemeként, a vasárnapi napon, amelyre a megye településeiről érkezik közel egy tucatnyi bábcsoport, ők elsősorban a legkisebbek szórakoztatását célozzák majd meg.

A korábbi évek egyik legsikeresebb kezdeményezése a Petőfi Kulturális Fesztivál programjaként, a Luther sétányon felépített Levendula Gyermekpark, ahol több tucatnyi kedves óvodapedagógus foglalkozik, játékos programok és szórakozási lehetőségek keretében a kisgyermekekkel a vasárnapi napon.

Az előző évben már nagy sikert arattak a megye különböző településeiről érkezett 1848-as katonai hagyományőrző csapatok. Az idei fesztivál vasárnapi napján 12 településről érkezik több mint száz 48-as hagyományőrző katona, akikkel az evangélikus templom melletti parkban felépített katonai táborban találkozhatnak az érdeklődők. Majd egy látványos felvonulást követően a Piactéren egy csatajelenetet mutatnak be magyar és osztrák korhű katonai egyenruhába bújt huszárok és honvédek. Lesz itt harc, puskaropogás, ágyúdörgés, lovasroham…

A Szolgáltatóház előtt kerül megépítésre a Kacsóh Pongrác színpad, amelyen szombat este a Balkán Fanatik, vasárnap délután a Muzsikás Együttes, majd a Princess vonóstrió lép fel élő koncertet adva a közönségnek.

Vasárnap a Szarvas konferenciatermében kerül megrendezésre egy szakmai konferencia, Hogyan csináljuk nagyban? – címmel, amelyen az ország újabb három nagy országos fesztiválszervező csapatának egy-egy képviselője beszélget fesztiváljaik történetéről és jelenéről. Az előadók a Művészetek völgye, a Debreceni Virágkarnevál és a budai várban megrendezendő Mesterségek Ünnepe szervezőcsapatát képviseli a konferencián.

Az irodalom sem maradhat ki a programok közül. Ezért a Kiskőrösi Petőfi Sándor Városi Könyvtár Közreműködésében egy zenés irodalmi műsorral fellép Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert a Petőfi téren összeállított Irodalmi pódiumon.

A Műfordítói szoborparkban újra berendezésre kerül a Művészpark, ahol a megye és a régió településiről érkezett képzőművészek alkotnak a közönség színe előtt, így a szemünk előtt születnek meg a mesterművek.

A zenekarok mellett természetesen fellépnek a térség néptánccsoportjai is, a Szivárvány Néptáncegyüttes a Hétszínvirág Alapítvány növendékei, valamint az Izsáki Sárfehér Néptáncegyüttes táncosai is.

MEGOSZTÁS