Idén immáron harmadik éve került megrendezésre a Kiskőrösi Wattayban a Szakmák Éjszakája, mely ezen az estén a várakozásokat felülmúlóan jól sikerült. Alsó tagozatos általános iskolásoktól kezdve egészen a felső tagozatos diákokig, valamint az őket kísérő szülőkig, mintegy nyolcvanan vettek részt a Wattay ezen rendezvényén; a regisztráció nélküli résztvevőkkel együtt a százat is meghaladta az érdeklődők létszáma.

-Hirdetés-

Az intézmény központi épületében a szakgimnáziumi képzések, a Sárkány József utcai telephelyen, valamint a fém- és faipari tanműhelyben a szakközépiskolai szakmák kerültek bemutatásra. A kínálat széles spektrumot ölelt fel: az informatikától kezdve a vendéglátáson át egészen a fémipari szakmákig a szakképzés minden szeglete képviseltette magát.

Franczia László igazgató úr megnyitó beszédét követően a diákok az osztálytermekben, szaktantermekben, tanműhelyekben próbálhatták ki az őket érdeklő szakmákat.

Az est célja volt többek között, hogy az érdeklődők kötetlen formában ismerkedjenek meg a szakképzés világával, ezen belül a Kiskőrösi Wattay-val, ugyanakkor segítséget kapjanak a pályaválasztásban is. Az ország területén 441 helyszínen zajlott egy időben a Szakmák Éjszakája, örülünk, hogy iskolánk is csatlakozott ehhez az estéhez.

A rendezvény végeztével iskolánk tanulói látták vendégül a résztvevőket egy tárcsán sült vacsorára, valamint zúzapörköltre, melyet a Menő Menza projekt keretében valósítottak meg.

Reméljük, hogy ezen az esetén a szakképzés egy szeletét, s vele együtt a Wattayt is megismerték, megszerették vendégeink!- nyilatkozta Benedek Tibor, szakmai igazgatóhelyettes. 


Fotó: Sz.R.

MEGOSZTÁS