Beköszöntött a tavasz, táncoslábú fiataljaink útra keltek, hogy meghódítsák Prága városát, megmutatva tehetségüket a világ egy részének.

-Hirdetés-

A kiskőrösi Hétszínvirág Oktatási és Kulturális Alapítvány Csicsergők Ifjúsági Néptánccsoportja április 2-án indult röpke 4 napra a száztornyú városba, ahol a Spring Fairy Tale – International Choir and Dance Festival –on (Tavaszi tündérmesék – Nemzetközi kórus- és táncfesztivál) képviselték kis hazánkat, azon belül pedig városunkat,Kiskőröst.

A rendezvényen Európa több nációja is jelen volt különböző korú és stílusú táncos produkcióval. A több napig tartó rendezvénysorozat keretein belül folyamatosan érkeztek újabb és újabb csoportok, hogy Prága nyüzsgő, fesztivál hangulatban lévő Óváros terét kiszínezzék, megmozdítsák kecses, táncos mozdulataikkal. A téren felállított, húsvéti hangulatokban még bővelkedő vásári forgatagban tárult fel a színpad, melyet ifjú Csicsergőink vidám hangulatú menettánccal közelítettek meg. Jó volt hallani a tömegből a „Hajrá magyarok! Csak ügyesen!” biztatást!

A színpadra lépve ifjoncaink csodát tettek a mesebeli városban: a lányok énekükkel elcsitították az addig nyüzsgő teret. A figyelem varázsütés szerűen feléjük irányult: a lányok mosolygó szép arcára, csengő hangjukra. Betöltötték a teret. Aztán megszólalt a népzene, színpadra léptek a fiúk. Csizmájuk egyként dobbant a deszkákon, ritmust adva a nézősereg szívének. Pördültek a szoknyák, koppantak a csizmák! Élt, sugárzott a székelyföldi tánc, melyet ők a színpadon roptak, s a zenészeink – Pogrányi Miklós , Fazekas Bálint és Mészáros Vince – kiválóan húztak.  Vastaps volt érte a köszönet.

A varázslatot két nap is elkövették, második alkalommal talán még jobban sikerült a produkció, de fergeteges sikerük megkérdőjelezhetetlen volt mindkét napon. Nekik sikerült az, ami a többi csoportnak kevésbé: megállítani a tömeget. Nem volt hiába való az eddig beléfektetett munka mind az ő, mind pedig remek tánctanáraik, Horváth Katalin és Kaponya László  részéről.

Nem csak egy kis csavargás volt az utazásuk. Ezek a fiatalok élvezték, élvezik a táncot, örömet lopva az őket nézők szívébe. Megmutatták, mi mindenre képesek 10 perc alatt. Az itt töltött rövidke idő alatt röpke bepillantást nyertek Prága meseszerű szépségeibe, megismerkedtek más nemzetek táncosaival, gazdagabb lettek egy élménnyel, miközben ők is hozzá tettek valamit egy csodához.

A  táncosok nevében ezúton  köszönjük a Kedves Szülők  és Kiskőrös Város Önkormányzatának anyagi támogatását , valamint fő szervezőnk és támogatónknak – a Hétszínvirág Oktatási és Kulturális Alapítványnak  –  immáron 7. külföldi fesztiválra történő  kiutazás megszervezését, és jelentős anyagi támogatását!- mesélte Takács Ildikó (szülő, kuratóriumi tag) a VIRA Magazinnak.

MEGOSZTÁS