A 4 napos rendezvénysorozat utolsó napján is remek programok várták a kiskőrösi és környékbeli lakosokat. Az idősebb és fiatalabb generáció is megtalálhatta a számára érdekes rendezvényeket. A reggeli Lyra együttes koncertjén az apró gyermekek érezhették jól magukat, akik az interaktív zenélés közben remekül szórakoztak.

-Hirdetés-

Eközben a János Vitéz Látogatóközpont előtti téren 3 csapat mérte össze képességeit, ahol a Pünkösdi Király címért versenyeztek. A feladatok között volt a gólyalábon járás, célba dobás, vagy a bekötött szemmel való ételek és italok felismerése. A megmérettetést a „Brexit” csapata nyerte (Csővári Zsombor, Szentgyörgyi János, Rakonczai Sándor, Csővári András és Birkás Balázs).

A Pünkösdi Király címet végül Csővári Zsombor kapta, aki nem sokkal később a Kis Csicsergő néptánccsoport kíséretében elsétált a főtérre, és kitáncolta a Májusfát.

Az ünnepet Boldoczki Gábor és a Liszt Ferenc Kamarazenekar közös fellépése zárta, melynek az evangélikus templom adott otthont. A színvonalas zenei játékra kíváncsi látogatók megtöltötték a templomot, az előadás végén pedig vastapssal búcsúztak a zenészektől.

O.S.

MEGOSZTÁS