Sokszínű, szórakoztató és mozgékony gyermekprogramokkal várták a családokat a Kiskőrös Városért Alapítvány és az Egészségfejlesztési Iroda által szervezett egész napos rendezvényre.

-Hirdetés-

A kisebb, és nagyobb gyerekek számára is felállított ugrálóvárakat, játéklovakat, kézműves foglalkozásokat, sportprogramokat bárki ingyenesen kipróbálhatta a főtéren. Arc és testfestésre is volt lehetőség, mellyel nagyon sok gyermek boldogan élt.

A János Vitéz Látogatóközpontba kézműves foglalkozásokkal, kirakókkal és népművészeti és különböző ügyességi játékokkal, -mint  például a gólyalábon vagy a rönkön járás- várták az odalátogatókat.

Imi, a lufibohóc virágokat és állatokat hajtogatott a kisebbek számára, melynek technikáját a felnőttek is érdeklődve figyelték.

Az éhes szájakról sem feledkeztek meg a szervezők, a nagyik receptje alapján elkészített lekváros kenyereket jóízűen falatozták a gyermekek, emellett egész napos büfészolgáltatás volt biztosítva és édességből sem volt hiány.

A szórakozás és faaltozás mellett nagy hangsúlyt fektettek az egészségre, a főtéren felállított színpadon délután folyamatosan sportolhatott bárki. Tagai Tímea, a Ritmika Sportegyesület, a Fritti Sport, valamint Szentgyörgyi Romeo segítségével a kisebbek és a nagyobbak is átmozgathatták egész testüket. Az aerobikedzéseken és a 300 gyakorlatos próbán a nagy meleg ellenére sokan vettek részt.

A szervezett programokat végül a gyermekek közös feldobása, magasba emelése zárta, mely azt jelképzete, hogy mennyire fontos a gyerekek megbecsülése és, hogy szeressék őket.

O.S.

MEGOSZTÁS