Az NB I-es labdarúgó bajnokságban szereplő Újpest FC csapatkapitánya Litauszki Róbert látogatott el Kiskőrösre június 4-én, hogy a KEVI Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola diákjaival találkozzon. A sport ankét alkalmával megtöltötték a gyermekek az iskola tornacsarnokát.

-Hirdetés-

A labdarúgó volt testnevelőtanára Pásztor Gyula elmondta, hogy Robi 1990-ben született és az általános iskolai tanulmányait az utolsó fél évet leszámítva a Petőfiben végezte el. Már egész fiatalon nagyon elhivatott volt a sport és a labdarúgás iránt, ami mellett jó tanulónak is bizonyult. A Petőfis színekben a mai napig emlékezetes eredményt ért el 4. osztályos korában, amikor az iskolai csapattal a Fonyódon megrendezett Országos Diákolimpia döntőjében a 6. helyet ért el, két évvel később pedig a népligeti országos döntőben is pályára léphetett.

Az iskolai tornacsarnokba érkező sportolót nagy ováció és taps fogadta, aki meghatódottan állt a sok gyermek elé és a könnyeivel küszködve beszélt pályafutásáról. A diákok által feltett sok kérdésre válaszolva mondta el, hogy gyermekéveit a kiskőrösi Pozsonyi utcai családi házban töltötte és a labdarúgás alapjait a „suli csapatban” sajátította el. Gyermekkorától kezdve labdarúgó szeretett volna lenni és mai napig hálás a szüleinek, hogy az álma megvalósítását mindenben támogatták és segítették. Fiatalon rövid ideig az MTK-ban focizott, majd az Újpest FC-hez igazolt, amelynek egy rövid lengyelországi kitérőt követően lett újra a tagja. Az Újpest FC-vel már kétszeres magyar Kupa győztesnek mondhatja magát és az idei szezonban a bronzérmet is megszerezték. Úgy fogalmazott, hogy példaképe nincs, de nagyon szereti Lionel Messi játékát és kedvenc színe a lila-fehér, csapata pedig a Manchester United és a Barcelona.

Arról is beszélt a kérdésekre válaszolva, hogy nincs luxus lakása, hanem az Újpest FC stadionjától pár percre lakik egy olyan társasházban, amelyben a klub labdarúgói közül 16-an élnek. A gyermekek kérésére igent mondott arra, hogy eljön majd és tart a Petőfis labdarúgóknak egy edzést, valamint beáll közéjük focizni is. Az érzelmekkel teli, kötetlen beszélgetés dedikálással zárult.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS