Példaértékű összefogással szervezték meg Kiskőrös egyházközösségei a június 6-án megtartott Ökumenikus családi napot. A katolikus, evangélikus, református, pünkösdi és baptista egyház szervezésének köszönhetően együtt tölthették a családok az egész napot a főtéren felépített sátor alatt, valamint a belváros több pontján is.

-Hirdetés-

A nap egy közös istentisztelettel kezdődött a főtéren. Duszka József mesélt arról, hogy az élete miként változott meg, ezt követően Szeverényi János hirdette az igét. Az alkalom után mindenki finom ebédet kapott, melyet egy kis desszerttel egészítettek ki.

A délután folyamán, több helyszínen tartottak előadásokat, melyeknek a művelődési ház és az evangélikus imaház adott otthont. Jelen volt Fodorné Ablonczy Margit, Németh Attila és felesége Ella, valamint Győrfi Károly is. Többek között hallhattak a család karbantartásáról, egymás szeretetéről, kapcsolataink helyes kezeléséről és a 21. századi keresztényüldözésről is. Csiszér László az evangélikus imaházban vezetett dicsőítő istentiszteletet.

Amíg a felnőttek az előadásokat hallgatták, a gyerekek sem unatkoztak, hiszen ugrálóvárakban ugrálhattak, élő csocsót játszhattak vagy akár gólyalábon járhattak, de volt arcfestés, lufihajtogatás, óriás buborék bemutató és még sok érdekesség számukra, mely gyerekprogramokat a “Napraforgók” cég biztosította.

A napot a Gospel Sasok és a Golgota Gospel Kórus zárta.

O.S.

MEGOSZTÁS