Megrendezésre került Kiskőrösön az első e-sport nap a Győztes Kör Sport Egyesület szervezésében, ahol a fiatalabb korosztály összemérhette tudását két számítógépes játékban is. Június 23-án, délelőtt 9 órától este 19 óráig tartott a játék.

-Hirdetés-

A helyszínt a Petőfi Sándor Művelődési Ház biztosította, ahol 16 egyforma tudású számítógép állt rendelkezésre a játékhoz. Az ilyen rendezvényhez elengedhetetlen nagy sebességű internetet a Tarr Kft. biztosította. A versenyzők a „CS:GO”-val kezdték, majd délután a „PUBG” nevű játékokkal tudták kipróbálni ügyességüket, valamint csapatmunkájukat. A 29 nevező, 10-30 éves korosztályig, csapatban és egyéniben is kipróbálhatta magát. A 3 és 5 fős csapatok nem csak kiskőrösiekből álltak, hanem akasztói, de budapesti csapat is beszállt a küzdelembe. Amíg az éppen játszó csapatok harcoltak egymással, a többiek érdeklődve figyelték őket.

A döntő 3 nyert mérkőzésig ment, ahol a „Micr0soft” csapata nagy fölénnyel nyerni tudott, de minden csapat remekül helyt állt. A győzteseket éremmel díjazták.

A versenyen kívül más játékok kipróbálására is lehetőség volt, aminek a lehetőségével éltek is a gyerekek, egészen a számítógépek lekapcsolásáig élvezték a játékot.

A jövőben tervbe van még hasonló e-sport rendezvény szervezése, ahol konzolos, vagy egyéb játékokkal fogják várni az érdeklődőket.

O.S.

MEGOSZTÁS