A kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai, Rohoska Zsuzsanna és Kovács Nikoletta által szervezett egyhetes egészségtáborban vehettek részt az alsó tagozatos gyerekek a Batthyány óvodában.

-Hirdetés-

A tábor első napján a kisiskolások játékos keretek között megismerkedtek egymással, majd Bús Eszter mozgásfejlesztő pedagógus és jógaoktató, a tábor szakmai koordinátora vezetésével együtt mozogtak. A délutánok folyamán jógáztak, alkottak és érzelmi intelligenciát fejlesztő foglalkozáson vettek részt. Az egészséges táplálkozás témakörben vidám, interaktív feladatokkal Szlávik-Kupán Emese dietetikus előadása után közös gyümölcssaláta- és kókuszgolyó készítés várta a lelkes résztvevőket. A Magyar Vöröskereszt Kalocsa Város Szervezete képviseletében Bálint Sándorné, Szeitzné Nyírő Csilla és Greminger Éva segítségével az elsősegélynyújtás elméletét és gyakorlatát sajátíthatták el.

Az egészségtábor csütörtöki napjának középpontjában az önismeret állt. Mezőfi-Horváth Antónia klinikai szakpszichológussal, a gyerekek csoportos foglalkozáson vettek részt, a mozgás mellett önismereti játékok és kreatív foglalkozás is várta őket.

A tábor zárónapjának délelőttjén a társas kapcsolatok elmélyítése, a közösség együttműködése állt a középpontban, melyet a gyerekek ön- és társismeretét fejlesztő játékok és kreatív alkotómunka során sajátíthattak el.

A szakmai munkatársak mellett Szabó Eszter pedagógus segítő és Andriska Róza középiskolai diák önkéntes munkájának köszönhetően a gyerekek egy igazán tartalmas, hasznos hetet tölthettek együtt, mely idő alatt természetesen a móka és kacagás sem maradhatott el, így téve igazán felejthetetlen élménnyé a nyári szünet első heteit.

B.M.

MEGOSZTÁS