Mármint a bicikliút a Soltvadkert-tábla és a Büdöstó között — jelentette Lehoczki Ferenc Soltvadkert polgármestere. A gépek dolgoznak, az aszfalt terítődik, a munka rohamléptekkel halad, a hétvégi tóparti borfesztiválra minden kész lesz!

-Hirdetés-

Lassan két évtizede készült el ez a két kilométeres kerékpárút, mely a tóra történő oda-vissza közlekedést könnyítette meg. Különösen sötétedés után, amikor az autósok egy része már nem lát, a biciklisek pedig nincsenek ugyan kivilágítva, de meg vannak sértődve, ha erre felhívják a figyelmüket a rend éber őrei.

Hosszú évek után idén ismét levágják a bicikliút fölé hajló ágakat a közterületet gondozó Vadkert Komszolg Kft dolgozói, így hát véget ért a bujkálás (mármint a fejek kapkodása a benyúló lomb miatt).

A fejlődést mutatja, hogy valaki észrevette a kerékpárút siralmas állapotát és több közösségi oldalon megtörténtek a jelzések. Lévén a hivatalos közmeghallgatásra már senki sem jár. Csak a kábelétévé előtt nézi az ismétlést és morog.

Szóval új, 4 cm vastag aszfalt simul a kerekünk alatt. A város polgármestere elmondta, hogy a felújítás az önkormányzati költségvetés terhére valósult meg, amely mintegy 17-18 millió forintba került. Konkrétan 3.000 Ft / m2 + áfa az ár, mellyel a Gábor Aszfalt Kft megnyerte a közbeszerzési eljárást. Az aszfaltozás kátyúzás előzte meg, és így néhány évig megint nem lesz gond a felülettel.

A tóparti borfesztivál is lassan húsz éves. Vajon mennyien mennek ki a megújult úton?

Káposzta Lajos

MEGOSZTÁS