Immáron tizedik éve, hogy az izsáki református gyülekezet július első hetében rendezi meg a RINYA-t, a Református Ifjúsági és gyermek NYári Alkotó táborát. Az egyházközség gyülekezeti házában 9 órától 12 óráig tartó programokon, felekezeti hovatartozástól függetlenül, ingyenesen vehettek részt az 5-12 év között gyerekek.

-Hirdetés-

Deákné Fejszés Ildikó óvónő vezetésével kialakított idei tábor címe és kerete „a hegymászás” volt. A gyerekekkel minden napon „megmásztak” egy-egy bibliai történet helyszínéül szolgáló hegyet, mint pl. Sínai, Mórija, Golgota. Az Ószövetségi és Újszövetségi történetek főszereplői élettörténetén keresztül keresték, mit üzen Isten 2018-ban nekünk. A mindennapos kézművességek mindig a napi történethez kapcsolódó kiábrázolások voltak, így készítettek szivárványszínű pom-pomot, üzenő táblát, spatulákból hálaoltárt.

Mindezek mellett fontosnak tartották a közösségépítést, ezért a délelőtt nagy részét a közösen végzett tevékenységekre fordították: élményszerző szabályjátékok, versenyjátékok, kézművességek, táblás játékok, éneklések – amelyek minden alkalommal fület és szívet is gyönyörködtetően csendülnek fel a 70-80 fős csoport torkából.

A táborozókat a gyülekezet tízóraival látta vendégül, így a lélek mellett, a test is táplálva volt. A programok lebonyolításában szülők és a gyülekezet fiataljai segédkeztek, az együtt megélt közös élmények mindegyiküket lelki gazdagsággal gyarapította.

A tábor végső zárásaként a gyermekek egy csoportja, és a táborozásban egész héten segédkezők, a vasárnapi Istentisztelet alkalmával lelkesen énekelték a tanult dalokat, közösen mondták el az aranymondásokat, ezzel is megköszönve a gyülekezetnek a mindennapi tízóraiként felszolgált finomságokat.

-fg-

MEGOSZTÁS