A Tarkabarka Játszóház és Családi Napközibe megrendezésre kerülő Kukta Tanoda nagy sikerű, a konyhai alapismereteket népszerűsítő táborában vehettek részt a konyhaművészet iránt érdeklődő gyermekek. Harangozóné Balogh Zsóka nagy szükségét látja ennek a tábornak, hiszen kisgyermekkorban kell elkezdeni a gyermeket bevezetni a főzőcskézés tudományába, amire a rohanó világunkban otthon sajnos nem jut idő.

-Hirdetés-

Holló Melinda és Szentgyörgyi Ibolya segítségével, a kis kukták betekintést nyerhettek a konyhai  sütés-főzés alapjaiba. A héten az ebéden kívül, mindent maguknak készítettek el. Pizzát, kakaós csigát, virslivel töltött kalácsot sütöttek. Kukoricát főztek,fagyi kelyhet készítettek a szülők nagy örömére, hiszen az egész hét az étkezésről szólt és nem volt válogatós gyermek!

A Szabadidő parkban igazi piknik hangulatot teremettek, ahol a saját készítésű hamburgereket fogyasztották el. A vásárlásban is részt vettek azáltal, hogy a piacon megvásárolhatták a szükséges alapanyagokat. Nem maradhatott el a leleményesen kitalált és igényesen kivitelezett kézművészkedés sem. Igazi kötényt és sapkát készítettek, ami nemcsak a polc dísze lett, hanem mindenki munkaruházata is. A délutáni kézműves foglalkozásokon igazi remekművek születtek.

A pihenőidőben pedig tartalmas társasjátékok várták a résztvevőket, természetesen  azok is a hét témájával kapcsolatosak voltak.

B.M.

MEGOSZTÁS