A Soltvadkert Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület horgásztáborozási lehetőséget szervezett 7 éves kortól 14 korig a Vadkerti-tón. A Nyári Ifjúsági Horgásztábor első turnusát július 9-13-ig hirdették meg, melyen 15 gyermek vett részt.

-Hirdetés-

A horgásztáborról annak vezetője Borsos József elmondta, hogy a programon elsősorban helyi és környékbeli fiatalok vettek részt. Tavaly került megrendezésre első alkalommal a horgásztábor, mely hagyományteremtő célzattal indult. Idén is nagy érdeklődés mellett rendezték meg az első csoport részére a foglalkozásokat és már most teljes a létszám a második turnusban is. A fiatalokkal Holler Imre foglalkozott nap szinten, aki bemutatta számukra a horgászat titkait a kötésektől kezdve az etetésen át, a csalizásig. A táborral az a célja az egyesületnek, hogy a résztvevő gyerekek természetszerető és horgászatkedvelő felnőtt emberekké váljanak. Továbbá céljuk a horgásztársadalom fiatalítása, közösségi életre való tanítása. Mindezt csodálatos környezetben, a Vadkerti-tó rendezett és tiszta vízpartján tehetik meg. A táborozás az említett napokon 9-15 óráig tartott. A táborozás utolsó napján a gyermekek részére horgászverseny volt, valamint minden résztvevőt és a szülőket vendégül látták egy finom ebédre. A grill ételeket Tóth István „Csitta” készítette, majd Virágné Szabadi Rita keze munkájának köszönhetően egy csodálatos horgász kompozícióval díszített tortát fogyaszthattak el a jelenlévők.

A táborzáró horgászversenyen a következő eredmények születtek:

  1. Péli Olivér – Soltvadkert 1960 gr
  2. Miskei Gergő – Kiskőrös 1355 gr
  3. Fábián Kornél – Kiskőrös 1150 gr (35 db hal)
  4. Virág Áron – Soltvadkert 1150 gr (30 db hal)
  5. Müller László – Soltvadkert 1120 gr – a tábor legjobb magaviseletű résztvevője különdíj
  6. Homolya Fanni – Soltvadkert 1000 gr
  7. Lehoczki Lilla – Soltvadkert 920 gr
  8. Lehoczki Ferenc – Soltvadkert 915 gr
  9. Ambrus Máté – Soltvadkert 900 gr
  10. Rávai Milán László – Soltvadkert 365 gr

A dobogón végzettek kupa díjazásban részesültek, valamint a gyermekek a kiskőrösi Csali Horgászbolt és a Haldorádó Horgászbolt ajándékcsomagját vehették át.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS