A kiskőrösi Tarkabarka Játszóház pedagógusai ismét munkájukhoz fűződő belső elkötelezettséggel, odaadással és szeretettel várták a gyerekeket, július második hetében a Csiga-biga mesés főzőtáborába. Az óvodáskorúak kiscsoportos foglalkozások keretén belül, forgószínpadszerűen vettek részt a változatos programokban.

-Hirdetés-

A hét sztárja Kukta Berci volt, aki mindenben részt vett. A mackó kézibáb megelevenedett a gyerekek fantáziájának köszönhetően. Együtt sütöttek főztek vele, sokat tanított a gyerekeknek a gyümölcsök és zöldségek világáról, mozgásra invitálta a kis lurkókat és természetesen sokat mesélt. Szentgyörgyi Ibolya életre keltette a figurát, ami olyan jól sikerült, hogy a gyerekek örömmel etették őt is és a legnagyobb kiváltság az volt, hogy Kukta Bercivel aludhattak. Holló Melinda segítségével ismét mindenkiből főzőmester kerekedett. Az elkészült ételeket, jóízűen fogyasztották és minden nap otthonra is vittek haza kóstolót. Jobb visszajelzést nem is kaphattak volna, mint amikor a gyerekek arról számoltak be, hogy otthon, szüleikkel közösen is elkészítették a táborban tanultakat. Harangozóné Balogh Zsóka minden apró részletre odafigyelve még kötényt is varrt a gyerekeknek, és minden napra jutott valami apró meglepetés is.

Ezek után természetes, hogy a vidékiek körében is egyre népszerűbbek a Tarkabarka táborok,  hiszen Akasztóról, Csengődről, Páhiról és Kalocsáról is érkeztek már gyerekek. Örülhetünk, hogy vannak ilyen elhivatott emberek, akiknek teljes biztonsággal és bizalommal adhatjuk át gyermekeinket.

Köszönjük meg minden pedagógusnak, aki a nyári szabadságát pihenés helyett, a gyerekek szórakoztatására fordítja!

B.M. 

MEGOSZTÁS