Izsák Város Gyermekjóléti- és Családsegítő Szolgálata közel 20 éve minden nyáron pecázó és lovas tábort szervez a rászoruló, illetve elfoglalt-szülős családok gyermekei számára. A pecatáborok számára az Izsáki Horgászés Pihenőpark, a lovastáborokra a Turcsán Lovastanya ingyenesen biztosítja a szükséges feltételeket.

-Hirdetés-

Az idei, 2018. július 16-20. közötti lovastáborban Sörösné Boldoczki Tímea intézményvezető és két munkatársa, Vasné Szlovák Erika és Pickermann Mónika felügyelete mellet, 20 gyermek és 8 érettségi előtt álló fiatal, naponta reggel 9-tól délután 3-ig élvezhette a lovastanya adta kikapcsolódási lehetőségeket. Az ügyesebbek önállóan, a kezdők kantárszáron vezetve lovagolhattak. A lovaglás és lovaskocsikázás mellett a lovak gondozásába is bekapcsolódtak a táborlakók. A közbeeső időben íjászattal, játékokkal és fürdéssel mulathatták az időt.

A gyerekek és az iskolai közösségi szolgálatot teljesítő fiatalok igazi közösséget alkotva, egymást segítve, jó hangulatban töltötték az együtt töltött időt. A táborlakók szinte mindegyike a továbbiakban is szeretne a lovas élettel kapcsolatban maradni.

-fg-

MEGOSZTÁS