Az idén nyáron is megrendezésre került a Magyarországi Baptista Egyház Filadelfia Idősek Otthonánál  az 5 napos délutáni gyermektábor, ami az idén a „Beépített szépség” címet kapta. A kiskőrösi Baptista Gyülekezet szervezésében önkéntes segítőkkel megtartott programokon minden nap 50-60 gyermek vett részt.

-Hirdetés-

Öt napon keresztül ismerkedhettek meg a gyerekek a Bibliából Eszter történetével. Olyan őket is érintő témák kerültek szóba, mint engedelmesség, tisztelet, bátorság, hit, kitartás, Istenre figyelés, imádság. A nagy melegben az idősek otthonának az imatermében kezdődtek el az alkalmak sok énekléssel, játékkal, ismerkedéssel. Ezután következett a bibliai tanítás, illetve az ehhez kapcsolódó biblia vers megtanulása.

Az udvaron felszolgált ízletes uzsonnával folytatódtak a délutánok. Több szabadtéri program közül is választhattak a gyerekek: számháború, foci, labdajátékok, trambulin, agyagozás, arcfestés, többfajta kézműves foglalkozás, vizes vetélkedő. Egyik nap vendégünk volt Barkóczi Tamás, aki ősszel járt a Himalájában. Fényképes, izgalmas beszámolóját nagy érdeklődéssel hallgatták a gyerekek. Az utolsó délután kerékpárokkal kilátogattunk a Közlekedési Múzeumba és ott tartottuk meg a szabadtéri programokat.

A nap zárásaként minden este cukorágyúval szórt édességekkel köszöntünk el a gyerekektől. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki adományával, önkéntes szolgálatával, uzsonnák elkészítésével hozzájárult ahhoz, hogy a gyerekek ezen a nyáron is térítésmentesen vehessenek részt a táborban. Köszönjük továbbá az intézmény dolgozóinak és lakóinak, hogy szeretettel fogadtak minket!

Fotók: Sz.Á.

MEGOSZTÁS