A vízilabda tábor Kiskőrös Város, a kiskőrösi Thermálfürdő és Tanuszoda és a Fortuna
Étterem támogatásával valósulhatott meg augusztus közepén. Fiatal kezdeményezésről van egyelőre szó, hiszen közel egy éve volt az első közös edzésük a jelenlegi felállásban.

-Hirdetés-

A tábor lényege az volt, hogy a gyerekek sokat mozogva a vízben, rengeteg élménnyel
gazdagodva, játszanak vízilabdát. A szárazföldi és vízi bemelegítés után volt kondíciót javító, technikát és a vízilabdához szükséges speciális mozgást elősegítő úszás is. A reggeli edzés után jól esett mindenkinek a Turán Edit által készített tápláló és egészséges reggeli.
Simon Gábor edző a reggeli végeztével próbálta a gyerekeket egy kis pihenésre ösztönözni, de egyikőjük sem akart, hiszen korlátlan lehetőségük volt a kapura dobásra, vagy különféle játékokra, vagy amennyiben akartak, akkor egymás közötti két kapuzásra.

A délután folyamán is volt pihenő , de ez nem volt kötelező. A gyerekek többsége rendíthetetlenül gyakorolta a kapura dobálást, vagy más játékot játszott a vízben.
A pihenő idő után kétkapuzás következett, ahol mindenki nagy izgalommal és akarattal
küzdött csapataáért. Nagy izgalommal dobáltak az edzőnek is, mert mindig jó (volna) gólt
dobni neki.

A kétkapuzás órája után, mivel azért ők is fáradnak, már “csak” annyi feladatuk volt, hogy
ügyességet kívánó gyakorlatokat kellett elvégezni, ami igen nagy örömöt szerzett
mindannyiuknak. Ilyen játékok voltak azok, amikor 6-12 méterről a gólvonal mögött kell a
labdának beesni a kapuba. A kapufa eltalálása ugyanilyen távolságokról, illetve vizes palackok eltalálása fagyiért a part szélén vagy a labda feldobása a kapu tetejére.

A tábort pénteken este fejezték be, ahol a gyerekek elmondták, hogy jól érezték magukat és a szeptemberi kezdést már nagyon várják.

B.M. 

MEGOSZTÁS