A XXVI. Kiskőrösi Szüreti és Szlovák Nemzetiségi Napok zárónapján a délelőtti órákban a 25 éve működő és gyümölcsöző holland-magyar kapcsolat egy újabb „termését” ünnepelhettük. Ugyanis, a holland ház melletti terület a Hrúz Mária utcában immáron hivatalosan is holland park lett… pontosabban KRIMPEN PARK. A rendkívül szép zöld övezet átadásának megnyitó beszédét polgármesterünktől hallhattuk, majd a holland város polgármesterével együtt ünnepélyesen átadták a közösség javára a parkot. A vasárnapi program keretein belül mindenkinek lehetősége nyílt ingyenes állapotfelmérésre, táplálkozási és életmód-tanácsadást kérni a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda munkatársainak közreműködésével.A Petőfi színpadon a híres T-DANCE tánccsapatai mutatták be tudásukat. A betanító tanár, Novák Gábor az összes lépést ismerve a színpad elejéről bíztatta, bátorította lelkes növendékeit.  A Kiskőrösön már jó ideje működő Hip-Hop tánciskola magas színvonalú műsort hozott nekünk. A kiskőrösi mazsorettcsoportok mazsorettparádét tartottak a főtéren 10 órától. Minden csapat külön-külön adta elő műsorát, majd a végén egy közös számmal köszöntek el a nézőktől.A mazsorettbemutató után Tai Ji bemutatóra látogathatott el a város.

-Hirdetés-

Mikor 12-őt ütött a harang, a Petőfi színpadon két hajósi harmonikás, Szettele József és Haibl Bence szolgáltatták a nótát az ebédelő közönségnek. Gombos harmonikájukkal a sváb népzenét szólaltatták meg egy óra keretében. Ebédelni több helyen is tudtak az emberek. A sztrapacska udvarban kiskőrösi szlovákok hagyományos ételeket készítettek, mindemellett a német gasztronómiával is megismerkedhettek az érdeklődők.A nap fénypontja a szüreti karneváli felvonulás volt. A sort Dulai György lovashintója nyitotta a polgármesterrel és Kautzky Armand művészúrral, akik köszöntötték a tömeget. Ezután különböző gyalogos szervezetek vonultak fel egy-egy műsorral kedveskedve. Majd a közel 40 regisztrált lovaskocsié volt a főszerep.A Petőfi színpadon a szomszéd és szlovák települések népdalköreinek színvonalas zenés-táncos műsorára sokan összegyűltek. Szerepelt Dunaegyháza, a Rákoskeresztúri szlovák asszonykórus és szlovák táncegyüttes, az Akasztói citerazenekar, és persze a Kiskőrösi szlovák nemzetiségi népdalkör és citerazenekar.

Délután koncertekkel folytatódott a program. Fellépett a kiskunhalasi Rumba Gitana együttes, akik a Flamenco rumba stílust ismertették meg a hallgatókkal. A roma zenét kedvelőkre is gondoltak a szervezők, mivel a Petőfi színpadon roma zenészek adtak elő pár ismert dallamot. A Petőfi színpadon bemutatkozott a FAZ, azaz a Fák alatt zenekar. A budapesti banda sajátos szövegével és zenéjével bulis hangulatot varázsolt.

18 órától Kothencz Lajos szórakoztatta mulatósaival a közönséget, majd az est sztárvendége, az Irigy Hónaljmirigy lépett színpadra és csinált hatalmas bulit a főtéren.

Az est zárásaként a tűzijátékot csodálhatták meg az érdeklődők.

Sz.Á., K.Sz. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (178 db kép)
MEGOSZTÁS