Az a pofonegyszerű ötlet, amivel a Sprout („Hajtás”) ceruza megalkotói rukkoltak elő, minden bizonnyal rokonszenvet kelt még abban is, aki számára a környezetvédelem egy huszadrangú téma. A világ egyik leghétköznapibb használati tárgya, a ceruza alapvetően írásra vagy alkotásra született. S valószínűleg eddig nem is nagyon gondolkodtunk rajta, hogy milyen más célra használhatnánk. Írtunk vele, majd mikor elkopott, hanyag eleganciával a kukába dobtuk.

-Hirdetés-

A világ első növekedésre képes ceruzája azonban kétéltű!

Ha már ceruzaként képtelen funkcionálni, ceruzavéggel lefelé elültethetjük, majd pár hét múlva hasznosíthatjuk a belőle kifejlődő fűszernövényt, gyógynövényt.

Az újrahasznosítható, környezetbarát ceruza ötlete fricska a „használd, majd dobd el” trendet hajszolóknak. A ceruza lényege, hogy egy (legalább 5 növényvédőszer mentes) magot rejtő kapszulát helyeznek a ceruza végére, ami ha a talajba, s vizes közegbe kerül, feloldódik és a benne található magok kihajtanak. A Sprout cerka egyébként káros anyag mentes, minőségi alapanyagokból (cédrusfából, agyagból, grafitból), s kézzel készül az USA-ban.Fogásra és használatra körülbelül olyan, mint egy normál ceruza, kellemes illattal. Igazából a ceruzavég teszi rendhagyóvá a használati élményt, már csak azért is, mert a végét rágni nem célszerű. (Bár nem mérgező, maximum kellemetlen.)Praktikusan többféle kapszulás Sprout ceruzát is lehet találni az interneten (bazsalikom, menta, rozmaring, kakukkfű, körömvirág, koktélparadicsom stb.). A bazsalikom kivételével mindegyik növény a szabadban érzi komfortosan magát, így mihamarabb érdemes az irodából, vagy a szobából kiültetni az erkélyre, a teraszra vagy a kertbe.

Bővebb információk az ÖKO grafitceruzáról a https://sproutworld.com oldalon olvashatóak! 

Forrás: https://eletszepitok.hu, https://sproutworld.com/

MEGOSZTÁS