Kiskőrösi Városi Könyvtár szervezésében ismét író-olvasó találkozó volt hétfőn 17 órától a Zsinagógában. A könyvtár missziójának tartja olyan szerzőt bemutatni, írásait ajánlani, akinek köze van a városunkhoz. Turán Istvánné, a könyvtár igazgatója fogadta a betérőket, majd miután a közönség kényelmesen elhelyezkedett, bemutatta azt a hölgyet, akire ezen az estén mindenki kíváncsi volt… név szerint M. Csóti Ágnest.

-Hirdetés-

Ágnes 1949-ben született Kiskőrösön negyedik gyermekként. A könyvek szeretete gyermekkorából indult, mindig jól vissza tudta adni újra meséléssel az olvasottakat. Az élet Nagykanizsára sodorta, de ma is szívesen tér vissza szülőhelyére.
Barátnői biztatására kezdte el a verseit, történeteit nyilvánosság elé hozni. Sok ma élő költő és író munkássága – kiket a facebook segítségével ismert meg – rendkívül inspiráló volt számára. Történeteit magáról, élete eseményeiről, álmairól, olykor a képzelete segítségével írja. Döbbenet című novellája első helyezést ért el az Országos Mécs László Irodalmi Társaság egyik idei pályázatán.

Öröm volt részt venni a találkozón. Ahogy a történeteket hallhattuk Turán Istvánné előadásában, a légkör megtelt ámulattal, az arcokon békesség tükröződött; pár percre magunk voltunk és az élmények, más dimenzióba léptünk, ahol mi lettünk a szereplők.

M. Csóti Ágnes képes arra, hogy úgy adja át az érzéseket, hogy az szívet-lelket átformáló és valós legyen. Órákig ültünk volna még, hogy magunkba szívjunk még több gyógyító, szívmelengető szót.

Köszönjük a szervezést a könyvtár dolgozóinak és várjuk a következő alkalmat!

K.Sz.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS