Minden évben hagyomány a gólyahét a gimnáziumban, majd a gólyaavató, ez idén sem volt másképp. A gólyák nem unatkoztak, hiszen békáik folyamatosan feladatokkal látták el őket. A nagyszünetben lévő gólyatornák mellett minden kisebb szünetekben kaptak egyéni feladatokat. Szerenádot kellett adni, kutat fúrni, csempét számolni, joghurtot enni egy kissé hihetetlen módon és még sok más.

-Hirdetés-

Hogy még érdekesebb legyen a gólyahét, a gólyáknak minden nap más öltözékben kellett megjelenni. Első nap alvás után át sem kellett öltözni, hiszen a feladatuk az volt, hogy pizsamában jelenjenek meg. Másnap az osztályok a meséket kapták feladatnak, a 7.A Mickey és Minnie egereket testesített meg, a 9.B a Shrek szereplőiként, nagyrészt zöldben jelent meg, a 9.C-sek a Simpson család figuráit utánozták, a 9.D-sek pedig sárgában, pirosban és rózsaszínben bújtak a Micimackó szereplői bőrébe.

Szerdán már nem volt olyan könnyű a feladat, hiszen a lányok a fiúk szerepét kapták, a fiúk pedig lányok lehettek egy nap erejéig, az eredmények igazán viccesek lettek. Csütörtökön a sulirádióból is téli számok szóltak, a folyosókon pedig karácsonyfák sétálgattak. A gólyák nagyon kreatívak voltak, girlandokat, színes gömböket és égősorokat aggattak magukra.

Pénteken osztályonként más-más színben pompáztak a gólyák. Sorversenyeken kellett ügyeskedniük, olyan feladatokban, mint a hason gördeszkázás gumicsizmával a kezükön,vagy bekötött szemmel szlalomozás, tükörtojás sütés a leggyorsabb módon, de a legemlékezetesebb biztos az marad, amikor lisztben kellett gumicukrot vadászni bezsírozott arccal. A feladatok előtt felolvasták gólyáiknak a közösen írt verseket, majd előadták az osztálytáncokat. A gólyaeskü sem maradhatott el az eseményről.

Természetesen nem maradt díjazás nélkül a sok fáradozás, a főnyeremény egy szép torta volt, amit a pontoknak köszönhetően a 9.C nyert meg, őket követte a 9.B, harmadik helyen a 7.A, végül pedig a 9.D zárta a sort.

T.R.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (44 db kép)
MEGOSZTÁS