Szombaton az egész országban mulatságokat tartottak. Városunk is csatlakozott ehhez a hagyományhoz, így megrendezésre került a Szent Mihály-napi sokadalom, Kiskőrös Városért Alapítvány szervezésében.

-Hirdetés-

Őszi évnegyedelő nap Mihály napja, s egész  Európa-szerte ismert pásztorünnep. Ezen a napon hajtják be a legtöbb állatot a faluba, ekkor lépnek szolgálatba az új pásztorok.

A Hortobágy vidékén Mihály nap volt számukra a legnagyobb ünnep, amikor mulatságokat, bálokat is rendeztek. 

Domonyi László, polgármester megnyitó beszéde

Kiskőrös főterén szépen gyülekeztek az emberek, számos őszi terményt, díszt hoztak magukkal, melyekért cserébe sorsjegyet kaptak. Domonyi László megnyitó beszéde után a téren egymást követték a programok. Mesét hallhattunk Katona Imike előadásában, szavalatot a Petőfi Sándor Általános Iskola 2/C. osztályától. (felkészítőtanáruk: Néző Sándorné)

Népdalokat énekelt Duchai Józsefné, a Music Story adott koncertet és a kiskőrösi Táncegyüttes invitálta mozgásba a közönséget.

Petőfi Sándor Általános Iskola 2.C osztálya

A Kiskőrös Városért Alapítvány önkéntes munkatársai tököt sütöttek, kukoricát főztek, zsíros-és lekváros kenyeret szolgáltak fel a jelenlevőknek. A gyerekeknek is akadt program, de leginkább a sorsolást várták izgatottan. A nap folyamán 300 sorsjegyet osztottak szét. A fődíjat, a nagy értékű biciklit Martinkó Éva vihette haza a nap végén.

Zárásként Supka Éva, az alapítvány elnöke és a polgármester úr meggyújtották a Szent-Mihály napi tüzet, mely melege mellett körtáncot lejthettek az összegyűltek.

Köszönjük a részvételt minden kedves érdeklődőnek, a szervezést és a támogatást Kiskőrös Önkormányzatának, A Petőfi Sándor Művelődési Központnak és a János Vitéz Látogatóközpontnak. 

Hálás köszönet mindenkinek, akinek része volt benne!
A kurátoroknak: Markóné Csepedi Anikó, dr. Ba Mariann, Molnár Elvira, Pethő Szűcs Mária, dr. Kállayné Major Marina. Az önkénteseknek: Markó Csaba, Valachné Kati, Torgyikné Erzsike, Kispataki Szilvi, Berkecz Mónika, Csővári Andi, Fábi János, Supka Zsófi, Opauszki Eszter, Sinkó Dorián. A szalmát felajánló gazdálkodónak, a Garden Kft-nek az almát, Ba Irénkének a virágot, a páhi Wald-Trans Kft.-nek a teknővájáshoz szükséges nyárfarönköt, Hakan éttermének a tombola felajánlásokat, a Hercegi Büfé felajánlását, a művelődési ház együttműködését, Pethő Attilának a kukorica beszerzést.

Köszönet a közreműködőknek: dr. Filus Erikának, Czele József káplán atyának, Kaponya Lászlónak, és az árusoknak is, akik színesítették a programot: Nyerlucz György teknővájó mester, Csányi Emike csodás saját készítésű konyhai kelméivel, Gergely Miklósék gyönyörű szőnyegeikkel, Hajas Rebeka finom mézeivel, a Szentpéteri Borház, akik méltán híres boraikkal járultak hozzá a nap sikeréhez.

Emellett nagy köszönet a családoknak szülőknek, gyerekeknek, hisz minden szervezés annyit ér, amennyien komolyan veszik a szíves invitálást! 

K.Sz.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (58 db kép)
MEGOSZTÁS