Újabb nemes ügyért fogott össze az Absolute Live sportitalokat gyártó R-Water Kft. és a ShredXFitness. Ezúttal jótékonysági edzést szerveztek, mely alkalmából a kalocsai Összefogás az Állatokért Alapítvány mentett kutyusainak gyűjtöttek adományokat, melybe a VIRA Magazin is bekapcsolódott.

Az Absolute Live csapata
-Hirdetés-

A sportitalokat gyártó R-Water Kft. filozófiájának különösen fontos része a társadalmi felelősségvállalás. Nem titkolt céljuk, hogy ezen tevékenységükkel hosszútávú együttműködésen alapuló kapcsolatokat alakítsanak ki különböző cégekkel, vállalkozókkal, melynek köszönhetően programjaikkal jelen vannak a sport, az egészségmegőrzés, a kultúra és az oktatás területein is.

Nagy-Parádi Timi és két kisfia

Együttműködésük az elmúlt időszakban szorosabbra fonódott Rákóczi Gabriella mozgás és táplálkozástudományi szakemberrel, Bohos Kornél testépítővel és Jarjabka Szilvivel, akik szeptember 28-án pénteken, a kiskőrösi ShredXFitness-be látogattak el, ahol a lelkes érdeklődők együtt edzhettek velük. Állatbarátok lévén az volt a kívánságuk a szervezők felé, hogy adományokat gyűjtsenek egy állatmentő szervezetnek – mely téma, személy szerint az én szívemhez is közel áll.

Bohos Kornél is részt vett az adományok kiszállításában

A döntés ezúttal a kalocsai Összefogás az Állatokért Alapítványt támogatására esett, ahol heves ugatással fogadtak a menhely négylábú lakói minket, jóllehet a város szélén mindig nagy a jövés-menés: hol újabb kutyák érkeznek, hol (s ez a jobbik eset) új gazdijukkal távoznak az ebek. Az viszont nyilvánvaló, hogy lenne hová bővíteni a létesítményt – már csak azért is, mert jelenleg 150-160 kutya él itt. Működni és fejleszteni viszont csak támogatással tud a menhely és az alapítvány. Békési Mariannától és Lázár Gábortól azt is megtudtuk, hogy általában havonta 15-20 kutyát visznek el az örökbefogadók a menhelyről-többnyire külföldre- ám ennél rendszerint több állat érkezik, az elhelyezés és a gondozás tehát folyamatos kihívást jelent nekik. Ugyanakkor az orvosi ellátás biztosított: a kutyák oltást és chipet kapnak, valamint ivartalanításukról is gondoskodnak. Bárcsak befogadó, gondos gazdiból lenne egy kicsivel több…

Bohos Kornél

A konditerembe visszaérkezve, Rákóczi Gabival beszélgettem, amíg Bohos Kornél a lelkes fiatalembereknek edzésbemutatót tartott.

„Már régóta dédelgetett álmom volt, hogy több embert mozgassak meg egyszerre, mivel elsősorban személyi edzőként dolgozom. Úgy érzem, ez az élmény, amit most itt kaptam és adhattam, meghatározó lesz későbbi munkám során. Mivel nagyon szeretem az állatokat, annyira, hogy kiskoromban állatorvos szerettem volna lenni- nem is volt kérdés, hogy elfogadom a felkérést. Mindig is azt mondtam, hogy ha én egyszer adakozni fogok, vagy jótékonysági dologba kezdek, akkor az, valamilyen állatokat segítő jócselekedet lesz.”

A hölgyeknek Rákóczi Gabi tartott edzést

„Mindenki úgy adjon, ahogy előre eldöntötte a szívében, ne kedvtelenül vagy kényszerűségből.”

Napjainkban háttérbe szorult a jótékonyság és az önzetlen támogatás, de nem is az adakozás formája számít igazán, nem az a lényeges, hogy milyen nagyságrendű az adomány, csakis az a fontos, hogy jó szívvel nyújtsuk át azt. Bár megváltozott életszemléletünk, érdemes odafigyelnünk környezetünk hangjára, adott esetben segítséget nyújtani egymás számára. Fontos, hogy beismerjük azt, hogy nem lehetünk tökéletesek, de boldogok igen. Egy kis támogatással pedig mások számára is élhető világot teremthetünk! 

Kutyifa Icu 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS