A Rolling Shadows MBT, az izsáki motorosok baráti társasága, 2018. szeptember 29-én tizenhatodik alkalommal rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő motoros találkozót. Az ország minden tájáról – sőt még a Vajdaságból is – érkezett több-száz motoros az izsáki vasútállomás környékén gyűlt össze, ahol a barátkozás mellett folyt a nagy motormustra és szokásos vetélkedések.
Az idei találkozó egyik fő attrakciója a motor-hangverseny volt. Na, nem a hangerő, bár néhányan azt is megmutatták, hanem a járó motor duruzsolásának szépsége volt a tét. A legszebb hangú motor díját egy Szabadkáról érkezett Yamaha, és egy 60 éves jó karbantartott Simson motor kapta. Nosztalgiával vegyes elismerést kapott a sok négyütemű motor között egy 1986-os ETZ is. Ugyanakkor nem kapott lelkes fogadtatást a legcsendesebb motor, egy elektromos motorkerékpár, pedig országúton 95 km/órával is tud közlekedni. Hiába, a motorhang az motorhang, anélkül nincs igazi motoros élmény…
A találkozó legidősebb résztvevője a 91 éves Bálind Mátyás, mindenki Matyi bácsija, az egykori gyorsasági motorversenyző volt, aki fiatalos hévvel mutatta be legújabb motorját egy Panigale V4S Ducatit.
A leglátványosabb momentum a motoros felvonulás volt, amely most nem csak az izsáki főutcán vonult végig, hanem átruccantak Páhira és Ágasegyházára is. A jó hangulatú tizenhatodik izsáki motorostalálkozó azzal a reménnyel zárult, hogy jövőre ugyanitt ismét találkoznak.

-Hirdetés-

-fg-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS